Sağlık Bakanlığı, 17 Şubat Koronavirüs Tablosu Yayımlandı

Son Dakika... Sağlık Bakanlığı, 17 Şubat 2021 tarihine ilişkin koronavirüs salgını verilerini paylaştı.

Sağlık Bakanlığı, 17 Şubat Koronavirüs Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan son tablo şu şekilde:  

16 ŞUBAT KORONAVİRÜS TABLOSU (DÜNKÜ TABLO NASILDI?)

Sağlık Bakanlığı tarafından dün yayımlanan tabloya göre ülkemizde 16 Şubat'ta 90 kişiyi daha koronavirüs nedeniyle kaybetmiştik. Dün 7 bin 906 vaka tespit edilirken, 115 bin 794 test yapıldığı bildirilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Mart Ayından sonra Kademeli Normalleşme Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında kademeli normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın koronavirüs salgını konusundaki açıklamaları :

Son kabine toplantımızın ardından okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini paylaştık. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde ertelemeler olsa da takvime göre süreç devam edecek. Bugünkü toplantımızda salgının dünya, ülkemiz, şehirlerimiz bazındaki seyrini değerlendirdik.

Kimi şehirlerimizde gayet iyi fotoğraf çıkarken, kimi şehirlerimizde sıkıntının ciddi düzeyde olduğunu gördük. Devlet ve millet olarak tedbirlere uyarak bu müsibetin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Aşı çalışmaları hızla sürüyor, şu anda 5.5 milyonun üzerinde aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. Bir yandan birinci aşı gruplarının kapsamı genişletilirken, diğer yandan ikinci aşı sürecine başlandı. İlk etapta ihtiyaç duyacağımız aşılarla ilgili gereken bağlantıları yaptık. Asıl önem verdiğimiz yerli aşı çalışmalarını da yakından takip ediyoruz.

Çiftçilere Gübre Desteğinde Yüzde 100 Zam (Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf Destekleri Dekar Başına 16 TL'ye Çıkacak)

Yaptığımız değerlendirmeler ışığında şu hususları milletimizle paylaşmak istiyorum.

Mart ayı aşılamada büyük aşama gerçekleştireceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi 4 gruba ayırarak, Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini buna göre yürüteceğiz. İşine ara vermek zorunda kalan restoran , kafe, kıraathane, benzeri esnaflarımızı rahatlatacak esnafımızı ilgilendiren yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma kısıtlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı olarak kaldırıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur, ne kadar hassas davranır, kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir. Türkiye, küresel salgın krizini başarıyla yürütmüş bir ülkedir. 

Tüm vatandaşlarımızdan bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istiyorum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklamaları! ( Gara Operasyonu, Kılıçdaroğlu'na Yanıt, Koronavirüs Önlemleri)