Çiftçilere Gübre Desteğinde Yüzde 100 Zam (Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf Destekleri Dekar Başına 16 TL'ye Çıkacak)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından gündeme ve koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulunurken, çiftçilere ödenen gübre destek ödemelerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Çiftçilere Gübre Desteğinde Yüzde 100 Zam (Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf Destekleri Dekar Başına 16 TL'ye Çıkacak)

GÜBRE DESTEKLERİ İKİ KATINA ÇIKIYOR

Küresel piyasalardaki gelişmelerin de dikkate alınarak hububat ve organik mineral desteklerinde iki kat artışa gidileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buğday, Arpa , Çavdar, Yulaf gibi hububat desteklerinin 16 TL'ye, organik ve organo mineral gübre kullanan çiftçilere ise dekar başına 20 lira destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

GÜBRE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ödemelerin , çiftçilerin en çok ihtiyaç duyduğu dönemde yani bahar aylarında gerçekleşeceğini ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çiftçilerimize gübre destekleriyle iki müjde vermek istiyorum. Bay Kemal çok heyecanlanıyor, gübre desteklerini küresel emtia piyasalarındaki gelişmeleri göz önünde bulunarak %100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavdar , yulaf gibi hububat desteklerini dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz bay Kemal. Organik ve organo mineral gübre kullanan çiftçilerimize dekara 10 lira olan desktelemeyi 20 liraya yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı.