Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Okullarla İlgili Açıklama Geldi (Öğretmenlerin Aşılanma Süreci, 8 ve 12. Sınıfların Sınav Süreci ve Daha Fazlası)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretmenlerin aşılanma süreci ve okullara ilişkin sorulara yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Okullarla İlgili Açıklama Geldi  (Öğretmenlerin Aşılanma Süreci, 8 ve 12. Sınıfların Sınav Süreci ve Daha Fazlası)

Koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarla ilgili tavsiye kararı alınıp alınmadığı yönündeki soruya 8 ve 12. sınıfların sınavları olduğu gerekçesiyle buraların kapanmaması konusunda genel değişmez bir yaklaşımın söz konusu olduğunu vurgularken, öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili sürece ilişkin ise şunları söyledi:

Öğretmenlerin bildiğiniz gibi köy okulları, ilkokullar açık olduğu için öğretmenlerin aşılarına oradan başladık. Ramazan ayı döneminde, ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmasını bitirmek istiyoruz. Bu tanımlandı. Bilim Kurulu başından beri, kapatılacaksa en geç kapatılan, açılacaksa en erken açılacak şeyi eğitim kurumları olarak gördük. Yine alternatifli öneriler tartışıldı. 8. ve 12. sınıfların imtihan günleri belli olduğu için fırsat eşitliğini sağlamak açısından açık kalmaları noktasında, genel bir değişmez yaklaşım söz konusu. O sınıflarla ilgili de biz öğretmenleri tanımlayıp onların da aşılamalarını erken dönemde yapmak istiyoruz. Bakan Koca'nın açıklamalarının tamamı için https://www.kamubulteni.com/son-dakika/saglik-bakani-fahrettin-koca-aciklama-yapiyor-tam-kapanma-tavsiyesi-h37603.html adresini ziyaret edin.