Kovid-19 Yayılmaya Devam Ediyor! Azerbaycan'da Rekor Vaka Sayısı!

Azerbaycan'da yeni tip koronavirüs salgınında 1 gün içerisinde 248 yeni vaka tespit edildi. Şimdiye kadar az vaka sayılarıyla gündeme gelen Azerbaycan'da test sayılarının artmasının ardından ülkedeki durumun hiç de iyimser olmadığı ortaya çıktı. Tespit edilen 248 vaka, Azerbaycan'da şimdiye kadar bir gün içerisinde kaydedilen en çok vaka olarak kaydedildi.

Kovid-19 Yayılmaya Devam Ediyor! Azerbaycan'da Rekor Vaka Sayısı!

Ülkede 24 saat içerisidne 248 yeni vaka tespit edilirken, bir gün içerisinde 2 kişinin daha kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Azerbaycan'da bugüne kadar 294 bin test yapıldığı, yapılan testler sonucunda toplamda 5 bin 500 vaka tespit edildiği belirtilirken, ülkede bugüne kadar 63 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Uzmanlar, Rusya'da olduğu gibi test sayısının artması halinde kardeş ülkede de tablonun kötüleşebileceğini belirtirken, Rusya'da tablo dehşete düşürücü seviyelere gledi. Kısa sürede dünyada en çok vaka görülen 3. ülke haline gelen Rusya'da 405 bin yeni tip koronavirüs vakası tespit edilmiş durumda. Rusya'da 24 saat içerisinde 138 kişinin kovid-19 nedeniyle öldüğü, durumu kritik hasta sayısının ise 2300 olduğu açıklandı.