Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi'nden "Kısıtlamalar Ne Zaman Kalkacak?" Sorusuna Yanıt Geldi!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haköksüz, kısıtlamaların ne zaman kalkacağına yönelik Sabah Gazetesi'nin sorusuna yanıt verdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi'nden "Kısıtlamalar Ne Zaman Kalkacak?" Sorusuna Yanıt Geldi!

Pandemi boyunca vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri haline gelen kısıtlamaların ne zaman kalkacağı konusu Prof. Dr. Mustafa Haközsüz'e soruşdu. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Haköksüz, aşılamanın olmaması halinde virüs yayılımının devam edeceğini, bunun da mutasyonu beraberinde getireceğini belirterek, koronavirüsün ortadan kalkabilmesinde aşılama sürecinin kritik önemde olduğunu vurguladı.

Kısıtlamaların, vaka sayılarının 3 binli rakamların altına inmesi halinde kalkabileceğini söyleyen Prof. Dr. Haköksüz, "Vaka sayılarına bağlı olarak şu anda alınan belirli kararlar var. 15 Şubat'ta okulların açılması gibi kararlar yeni alınan kararlar arasında yer alıyor. İkinci doz aşılama olduktan sonra kısıtlamalar konusunda yumuşama olacağını düşünüyorum. 50 milyon doz aşının uygulanmasıyla yaklaşık 40 gün içinde 25 milyon kişi bağışıklık kazanacak. Bu nedenle vaka sayısı düşecek. "Kısıtlamalar ne zaman kalkar?" sorusunda en güzel akıl yürütmeyi şu şekilde yapabiliriz; vaka sayılarının ne zaman arttığına ve kısıtlamaların ne zaman yoğunlaştığına bakalım. Eylül ayında vaka sayılarının 3 binli rakamlara ulaşmasıyla kısıtlamalar getirildi. Demek ki vaka sayılarımız 3 binli rakamlardan aşağı inerse kısıtlamalar da yüksek ihtimalle kalkacaktır." diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA