Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesinden 'Kısıtlama' Sinyali: Bugün Öğrenebiliriz

Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı canlı yayında artan koronavirüs vakalarının ardından Cumhurbaşkanlığı'nın yeni kısıtlama ve yasakları duyurabileceğini söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesinden 'Kısıtlama' Sinyali: Bugün Öğrenebiliriz

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, A Haber'de katıldığı canlı yayında bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından yeni kısıtlamaların açıklanabileceğini söyledi. Prof. Dr. Özlü, "Son zamanlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı arttı. İyi bir noktada değiliz. Günlük vaka sayısındaki oynamalar anlamlı değil ama genel tabloya bakıldığında ölü sayısının, ağır vakaların artması önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'bu işi sıkı tutmalı' gibi bir ifadede bulundu. Normalleşmeyle birlikte insanların hayatlarına geri dönmesi ama bunu yaparken de dikkatli olması, salgına tekrar izin vermemesi amaçlanmıştı maalesef insanımız bu konuda gerektiği kadar hassas davranamadı. Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak. Bugün onları öğrenme fırsatımız olabilir." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma namazı çıkışında koronavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekerek, kısıtlamaların tekrar gündeme gelebileceğini vurgulayarak, "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız." demişti.