Korona Aşısı İçin Sevindiren Açıklama Geldi: Covid 19 Aşısı İçin Tarih Verildi

ABD'li Moderna adlı şirket, koronavirüse karşı aşı çalışmalarında önemli bir aşama kaydetti. Yapılan son dakika açıklamasında insanlar üzerindeki deneyin başarılı olduğuna yer verildi.

Korona Aşısı İçin Sevindiren Açıklama Geldi: Covid 19 Aşısı İçin Tarih Verildi

Son dakika : ABD'li şirket aşı için tarih verdi. 

Koronavirüse karşı aşı için açıklamaları geldi. ABD'li şirket, insanlar üzerinde yapılan ilk  testlerden olumlu sonuç alındığına yer verildi. 

AŞI AÇIKLAMASI

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Moderna adlı bir şirket, aşı bulmaya yaklaştıklarını açıkladı. Bu açıklamaların gelmesi , haberlerin dünya genelinde yayımlanması ve ABD 'de sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi dolar kurunu düşürdü.  Aşı çalışmaları ile sokağa çıkma kısıtlamasında düzenleme yapılması, gelişmekte olan ülkelerin para birimine değer kazandırdı ve borsada bazı hisseler artışa geçti. 

AŞI DENEYİNE KATILANLAR ANTİKOR ÜRETTİ

Moderna adlı şirket tarafından yapılan resmi açıklamada,  aşıya dair ilk testlerin yapıldığı ve testlerin sonunda deneye katılanların koronavirüse karşı antikor ürettiğinin tespit edildiği dile getirmişti.

BÖYLE GİDERSE OCAK AYINDA AŞIR HAZIR

Söz konusu şirket, çalışmaların böyle devam etmesi durumunda aşının Ocak ayında hazır olacağını söyledi. 

AŞIYA DAİR UMUTLAR ARTTI

Reuters'a konuşan Tokyo'daki IG Securities'ten döviz stratejisti Junichi Ishikawa, "Aşıya dair umutların artması ile risk iştahında yükseliş oldu" dedi

DOLAR KURU DÜŞÜŞE GEÇTİ

Aşı çalışmalarında umutlandıran gelişmelerin gelmesi sonrası dolar kuru düşüşe geçti ve 6,84 TL 'ye geriledi.