İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan Koronavirüs Aşısı Açıklaması Geldi! Aşı için Gönüllü Aramaya Başladılar '5 Bin 360 Lira Verilecek'

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, Oxford üniversitesi'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi üzerinde kullanılmak üzere çalıştığı aşıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan Koronavirüs Aşısı Açıklaması Geldi! Aşı için Gönüllü Aramaya Başladılar '5 Bin 360 Lira Verilecek'

Hancock, aşının Perşembe gününden itibaren insanlar üzerinde denenmeye başlanacağını söyledi.

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, koronavirüs aşısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Aşının en büyük öncelikleri olduğunu söyleyen İngiltere Sağlık Bakanı, aşı çalışmalarına İngiltere'nin diğer tüm ülkelerden daha fazla bütçe ayırdığını belirterek, sonuç vaat eden ve hızlı ilerleme gösteren projelerin ortaya çıktığını söyledi. Kovid-19 için yapılan aşı çalışmalarında Oxford'un çalışmalarının insanlar üzerinde denenmeye başlanacağını söyleyen Hancock, "Bir aşı elde edebilmek için elimizdeki her şeyi vereceğimizden eminim" dedi. Oxford'a bütçe ayıran  İngiliz hükümeti, Imperial College London'da yürütülen çalışmalar için de 20 milyon pound veriyor.

Hükümet iki üniversite tarafından yürütülen aşı çalışmaları için 42.5 milyon pound ayırmış durumda. Imperial College London geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 18-55 yaş aralığında herhangi bir sağlık sorunu olmayan gönüllüler aradıklarını ve bu gönüllülerin aşı programına dahil olmaları halinde 190 (1629 TL) ile 625 pound (5 Bin 360 TL)  arasında ödeme yapılacağını duyurmuştu.