Hangi Kısıtlamalar Kalkacak? Kademeli Normalleşmede İkinci Aşama Öncesi Kritik Toplantı

Koronavirüsle mücadelede Ramazan bayramını da kapsayan tam kapanma sürecinin ardından 17 Mayıs 2021 tarihinde başlayan ve 1 Haziran'a kadar sürecek kademeli normalleşmenin birinci aşamasında sona gelindi. Kademeli normalleşmenin ikinci aşamasına yarından itibaren geçilecek.

Hangi Kısıtlamalar Kalkacak? Kademeli Normalleşmede İkinci Aşama Öncesi Kritik Toplantı

Sokak kısıtlamaları, restoran ve kafeler, şehirlerarası seyahatlerde %50 yolcu kapasitesi , düğünlerle ilgili kararlar, kahvehaneler, spor salonları ve diğer konular bugün yapılacak toplantıdan sonra netleşecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe'de bugün toplanıyor.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs salgınında gelinen son nokta, aşılama takvimi, kademeli normalleşmenin ikinci aşamasına yönelik bilim kurulu kararlarıyla ilgili sunum yapması bekleniyor.

Kısıtlama saatlerinde esneklik, restoran ve kafelerin açık alanlarına izin, düğünlerde açık hava düğünlerine izin, hafta sonu kısıtlamalarında esneklik gibi konuların bugün gündeme gelerek netleşmesi beklenirken, maske şartının da esnetilmesi beklentiler arasında. Bilim Kurulu üyelerinden bazıları, kalabalık alanlar haricinde kişinin yalnızken maske takmasına gerek olmadığını, bu konuda esnekliğe gidilebileceğini belirtmişti.

Yine koronavirüs aşısının iki dozunu da olanlara yönelik bazı kurallarda esneklik tanınması da gündeme gelebilir.

Konuyla ilgili tüm gelişmeleri siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız.