Çevre Bakanlığı personel alımında son şans! O bölümlerden mezun olana büyük fırsat

Çevre Bakanlığı, 41 personel alımı başvuruları sona ermek üzere...

Çevre Bakanlığı personel alımında son şans! O bölümlerden mezun olana büyük fırsat

Cumhurbaşkanlığı SBB tarafından yayımlanan bir duyuruya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sözlü sınavla personel alımı yapacak. Başvurular bugün (3 Mayıs) sona eriyor. Başvuru yapacak adayların genel şartların yanı sıra, özel şartları da dikkatle incelemesi gerekmektedir. 

BAKANLIK İŞE ALIM

ÇEVRE BAKANLIĞI İŞE ALIM BAŞVURU KOŞULLARI

Umumi Hususlar

a) 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel niteliklere sahip olmak, b) Dört yıllık eğitim veren bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak ya da bu bölümlerin Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yabancı dengi bölümlerden mezun olmak, c) Yukarıda sayılan bölümler haricinde, dört yıllık eğitim veren mühendislik, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji odaklı bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunların Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yabancı dengi bölümlerden mezun olmak, d) Yazılım geliştirme, tasarımı ve yönetimi ya da geniş çaplı ağ sistemlerinin kurulumu ve idaresi alanlarında, ücret tavanının iki katını aşmayanlar için en az üç yıl, diğerleri için en az beş yıl mesleki deneyime sahip olmak (Mesleki deneyim hesaplamasında, 657 sayılı Kanun kapsamında kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmış olanlar ile özel sektörde sosyal güvenlik primi ödeyerek çalışmış olan bilişim personelinin hizmet süreleri göz önünde bulundurulur), e) Bilgisayar donanımı ve ağ yönetimi güvenliği konusunda bilgi sahibi olmak ve en az iki güncel programlama dilini belgelemek. A Grubu Pozisyonlar için (Tavan Ücretin 4 Katı); (a), (b), (d) ve (e) maddeleri, B Grubu Pozisyonlar için (Tavan Ücretin 3 Katı); (a), (b), (d) ve (e) maddeleri, C Grubu Pozisyonlar için (Tavan Ücretin 2 Katı); (a), ©, (d) ve (e) maddeleri gereklidir. f) Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yapılacak başvurularda, adayların yüklemeleri istenen belgeleri ilgili kategori altına doğru yüklemeleri gerekmekte olup, belgelerin yanlış kategoriye yüklenmesi durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

ÇEVRE BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ

Çevre Bakanlığı personel alımı başvuruları 15 Nisan-3 Mayıs 2024 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı / Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresinden elektronik ortamda yapılacaktır. 

Başvurular şahsen, belgegeçer (faks), kargo, posta vb. yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.