Belçika'da Kişilerin Kendi Kendilerine Uygulayabilecekleri Koronavirüs Testlerin Satışı Başladı

Belçika'da yeni tip koronavirüse yakalandığından şüphe edenlerin kendi kendilerine uygulayabilecekleri hızlı testler eczanelerde satışa sunuldu.

Belçika'da Kişilerin Kendi Kendilerine Uygulayabilecekleri Koronavirüs Testlerin Satışı Başladı

Belçika hükümetinin virüsün yayılmasını takip etmek ve önlemek için test stratejisi kapsamında aldığı kararla birlikte hızlı testler şimdi eczanelerde de satılabilecek. Bu testlerin , daha önce sağlık kuruluşlarının uyguladığı PCR testleri ve hızlı antijen testlerinin yanında vaka tespitinde önemli fayda sağlaması bekleniyor. Belçika hükümeti, ilgili testlerin eczanelerin yanı sıra Almanya'da olduğu gibi süpermarketlerde de satışına müsaade edilmesine ise sıcak bakmıyor.

Hükümetin testlerden sorumlu yetkililerinden Herman Goossens, bunun iyi bir fikir olduğunu kaydederek, "Kendi kendine yapılan testler şekerleme değil. Eczanelerde satılması sayesinde bu testlerin nasıl kullanılacağını daha iyi açıklama şansımız olacak" şeklinde konuştu. Testlerin fiiyatı 8 euro olarak belirlenirken, herkesin haftada en fazla iki test kiti almasına izin verileceği kaydedildi.