WhatsApp yeni özelliğini duyurdu

WhatsApp uygulamasında yeni bir özelliğini tanıttı. Oldukça sık kullanılan özelliklerden olan "Gruplara" ek olarak, kullanıcılara ve grup yöneticilerine daha fazla imkân sağlayan kontrol etme özelliği daha geniş olan "Topluluklar" özelliğini tanıttı.

WhatsApp yeni özelliğini  duyurdu

WhatsApp tarafından yapılan yeni özellik tanıtımında Önceden bulunan ‘Gruplar’ özelliğine benzer ama daha gelişmiş olan yeni "Topluluklar" özelliği sayesinde WhatsApp içinde alt grup sohbetlerine de sahip olan büyük topluluklar oluşturulabilecek. İstenildiğinde oluşturulan bu topluluğun tamamına gönder gönderilerek; duyurular kullanıcılar tarafından kolayca okunabilecek.


Kullanımı oldukça kolay olan bu özellik sayesinde okul, aile, iş veya mahalle gibi gruplar altında toplanan kullanıcılar, artık çok sayıda grubu tek bir çatı altında toplama fırsatına sahip olacak. "Topluluklar" özelliği sayesinde oluşturulan gruplarda bulunan kullanıcılar, topluluğa gönderilen duyurulardan kolayca haberdar olabilecek. WhatsApp, getirdiği yeni özellikler ile birlikte kullanıcıların, kendileri için önemli olan konularda daha büyük oluşumlar altında toplanabilmelerini amaçlıyor.


Yeni tanıtılan özelliğin bir kullanım kolaylığı ise "Topluluklar" özelliğini kullanan yöneticilere de daha geniş kontrol imkanları sunuyor. "Topluluklar"a dahil edilecek gruplara ve kullanıcılara da karar verme yetkilerini ellerine almış olacaklar.Bu özelliği denemek isteyen kullanıcılar Android sistemlere sahip telefonlarda kullanıcılar sohbetlerin üst kısmında, iOS işletim sistemine sahip kullanıcılar ise alt kısımda yer alan yeni "Topluluklar" sekmesi aracılığıyla bu özelliğe erişebilecek, sıfırdan yeni bir Topluluk oluşturabilecek veya mevcut gruplarını Topluluklarına ekleyebilecek ve topluluklar arasında geçişi kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler. 


Yeni özellik gizliliğe de önem verirken kullanıcılar, çevrim içi durumunu gizleme ve grubun tamamına bildirim gitmeden sessizce gruptan ayrılma imkanı elde edecek. Yöneticiler, gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma yetkisine de sahip olacak.
Elde edilecek diğer özellikler ise şöyle; sohbet içi anket düzenleme, mesajlara emoji ile tepki verme özelliği, grup yöneticilerine mesaj silme yetkisi verilmesi, dosya paylaşımının 2 gigabayta kadar olan dosyaları destekleyecek şekilde artırılması ve 32 kişiye kadar tek dokunuşla sesli arama ve görüntülü konuşma seçeneği, 1.024 kullanıcıya kadar grup oluşturmaya imkaı getirilmesi gibi özellikleri kullanıma sunan WhatsApp, "Grupları" ve "Topluluklar"ı daha da güçlendirecek yeni özelliklerin de yakın dönemde kullanıma sunulacağını açıkladı.