Türk Astronot Aya Nereden Çıkacak? Roketin Fırlatılacağı Yer Hakkında Flaş İddia

Türkiye, 2023 yılında aya seyahat planlıyor. İlk defa bir Türk Astronotun aya gideceği programda , roketin nerden fırlatılacağı konusunda flaş bir iddia geldi.

Türk Astronot Aya Nereden Çıkacak? Roketin Fırlatılacağı Yer Hakkında Flaş İddia

Türkiye Aya nereden uçuş yapacak? Flaş iddia.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Uzay Projesi'nin tanıtım töreninde yaptığı açıklamada Türkiye'nin 2023 yılında aya gitme hedefinin olduğunu söyledi. Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İlk aşamada, 2023 yılı sonunda yakın Dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz” demişti.

Koordinasyonun TUA'ya ait olacğaını söyleyen bir yetkili, “TUA’nın tek görevi tüm programı koordine etmek olacak. Harcama, farklı hükümet kurumları aracılığıyla yapılacak, büyük savunma sanayii şirketleri gibi. Savunma Bakanlığı’nın kendisi de ödenek ayıracak”  dedi.

7,66 MİLYAR TL'YE MAL OLACAK

MEE’ye konuşan kaynak, programın hükümete en az 1.1 milyar dolara (7.66 milyar TL) mal olacağını söyledi. 

ROKET NEREDEN FIRLATILACAK?

Bu açıklama sonrası Middle East Eye (MEE) sitesinde Ragıp Soylu dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Söz konusu haberde Türkiye’nin aya gitme hedefi doğrultusunda Afrika ülkesi Somali’de bir roket fırlatma üssü kurmak istediğini iddia etti.

Yapılan açıklamada, Aya roket fırlatmak için Ekvatora yakın olmasının önemli olduğu vurgulandı.