İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Önemli Uyarı ! 'O Tuzağa Düşmeyin'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin vatandaşın dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Önemli Uyarı ! 'O Tuzağa Düşmeyin'

BORCU OLAN VATANDAŞLARI HEDEF ALIYORLAR

Son zamanlarda özellikle bahis siteleriyle ilgili artan dolandırıcılık vakalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Borcu olan vatandaşların durumlarını fırsat bilen bazı dolandırıcılar sahte paralar ve lüks araba görsellerini kullanarak 'Allah razı olsun, şu kişiden onun sayesinde 10 bin lira kazandım' şeklinde paylaşımlar yaparak vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.  Yine sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş sitesi süsü verilen internet sayfalarının reklamları yapılıyor, burada vatandaşlara vaat edilen ürünler yerine farklı ürünler değerinden daha fazla ücret alınarak satılıyor. Geçtiğimiz günlerde internet üzerinden yapılan bir dolandırıcılık girişimi kargo firması çalışanının uyanıklığı sayesinde fark edilmişti. İlgili haber için TIKLAYIN.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN ÖNEMLİ UYARI

Vatandaşlara garanti maç vs. sattığını iddia eden bu kişilerle ilgili emniyetin operasyonları artıyor. Bu ve benzeri olaylara karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, "Vatandaşlarımızı, Twitter'ın, kullanıcı güvenliğini sağlamaktan çok uzak, 'hayal kırıklığına uğratan' reklam moderasyonuna ve bu sahte hesaplarla dolandırıcılık yapan profillere karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum." şeklinde bir paylaşım yaptı. Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA