İnternet Üzerinden 10 Bin TL Ödeyip Satın Almıştı! Kargocu Uyanık Olmasaydı...

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir internet sitesi üzerinen sattıkları 10 Bin lira değerindeki bilgisayar yerine vatandaşa çakıl taşı ve parçalanmış porselen göndermeye kalkan şahıslar, kargo firmasındaki çalışanın şüphesi üzerine kıskıvrak yakalandı.

İnternet Üzerinden 10 Bin TL Ödeyip Satın Almıştı! Kargocu Uyanık Olmasaydı...

Olay, dün Kocaeli'de meydana geldi. Haber merkezlerine ulaşan bilgilere göre cadde üzerindeki bir kargo dağıtım şirketinin şubesine gleen M.M.K. ve M.T. isimli 22 yaşlarında olduğu belirtilen iki şahıs, içerisinde dizüstü bilgisayar olduğunu belirttikleri kutuyu Eskişehir'e göndermek istediğini söyledi. Kargoyu alan dağıtım şirketi çalışanı kutu içerisinden cam seslerinin geldiğini fark edip, durumu derhal polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, şahısların içinde dizüstü bilgisayar olduğunu öne sürdükleri kutuyu açtı. Ekiplerce açılan kutuda dizüstü bilgisayar yerine çakıl taşı ve porselen çıktıklarını gördü. M.M.K. ve M.T. isimli şahıslar çelişkili ifadeler üzerine gözaltına alındı. Emniyette yapılan incelemelerde M.M.K. ve M.T. 'nin bir alışveriş sitesinde açtıkları hesaptan Eskişehir'de yaşayan A.Ç. isimli 54 yaşındaki bir vatandaşa 10 bin TL değerindeki bilgisayar sattığını belirledi.  Şahısların 10 bin lira değerindeki bilgisayarı hemen göndereceklerini vaat ederek A.Ç.'den parayı hesaplarına yatırmasını istedikleri öğrenildi. A.Ç.'nin 10  bin lirayı M.T.'nin hesabına aktarması sonrasındaysa şahısların vaat ettikleri bilgisayar yerine A.Ç.'ye çakıl taşı ve porselen göndermek istedikleri öğrenildi. 

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahısların bir çok suçtan sabıkasının olduğu bildirildi.