TBMM'de Çay-Kahve ve Tosta Yüzde 100 Zam

Son dakika haberi: TBMM 'de çay, kahve ve tost fiyatlarına yüzde 100 civarında zam geldi.

TBMM'de Çay-Kahve ve Tosta Yüzde 100 Zam

Çorbaya gelen zammın ardından çay ve kahveye de zam geldi.

TBMM Lokantasında geçtiğimiz ay zam yapılmıştı. Daha önce 1 TL 'ye satılan çorba , yüzde 100 'lük zamla birlikte 2 TL olmuştu. Bu zamların ardından bir zam haberi daha geldi. Edinilen bilgilere göre 3.5 TL olan tostun zamlandığı ve 5 TL olduğu bildirildi.

Tostun yanı sıra 50 kuruş olan kahvenin yüzde 100 'lük zamla 1 TL olduğu , 25 kuruş olan bitki çayının da yine yüzde 100 'lük zamla 50 kuruş olduğu bildirildi. 

MUSTAFA ŞENTOP: MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI YETMİYOR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,2002 yılından bu yana vekillere ilave zam verilmediğini, lojmanlarının da satıldığını ifade etti. Birçok milletvekilinin Ankara'da kirada oturduğunu kaydeden Mustafa Şentop, milletvekili maaşlarının yüksekliğiyle ilgili çeşitli açıklamalar yapıldığını, ancak vekillerin yüksek boyutlara ulaşan harcamalarını kimsenin dile getirmediğini belirterek şöyle konuştu:

“Milletvekilleri malum hafta içi Ankara'da, hafta sonu memleketlerine gidiyorlar. Sadece gidiş-gelişle ilgili çok yüksek harcamaları var. Meclis'te milletvekillerini ziyarete gelenler harcamalarını kendi ödemiyor. Biliyorum ki birçok arkadaşımız seçmenleri otellerde misafir etme, hastane masraflarını ödeme gibi harcamalar yapıyor. Vekil olmadan önce, şimdiki maaşının üçte biri kadar maaşıyla geçinirken, milletvekili olduktan sonra geçinemiyor. Kendilerine araç tahsisi yok. Meclis'e toplu taşıma araçları ile gelip giden milletvekillerimiz var.”