Son Dakika Haberi: 35 Belediye Başkanı AK Parti'ye Geçiyor-Tarih Verildi

Son dakika haberi: Bugün ortaya atılan iddiada 83 belediye başkanının AK Parti 'ye geçmek için başvuru yaptığı , bu belediyelerden 35 'ine onay çıktığı öğrenildi.

Son Dakika Haberi: 35 Belediye Başkanı AK Parti'ye Geçiyor-Tarih Verildi

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan: 85 Belediye AK Parti'ye geçmek istiyor.

Yeni Şafak 'tan Fazlı Şahan bugün kaleme aldığı yazısında 85 belediye başkanının AK Parti bünyesine geçmek için başvuru yaptığı , başvuru yapan bu belediyelerden 35 'inin gerekli şartları taşıdığını söyledi. 

31 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimler sonrası hareketlilik hiç durmadı. Yenilenen İstanbul seçimleri, kayyum atanan belediyeler, KHK 'lı olduğu için mazbatası ikinciye verilen belediyeler gibi olaylarla hiç durulmayan siyaset gündemi yeni bir hareketliliğe hazırlanıyor. Şahan , kaleme aldığı yazısında 85 belediye başkanının AK Parti 'ye geçmek için başvuru yaptığı ve bu başvuru yapanlardan 35 'inin gerekli şartları taşıdığını söyledi. 

Seçim sonrası ilk olarak İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Mustafa İlmek ile meclis üyeleri AK Parti 'ye geçmiş , daha sonra Osmaniye Hasanbeyli 'nin Saadet Partili Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu AK Parti 'ye geçmişti. Bunun ardından Osmaniye'den Böcekli Beldesi' nin CHP'li Belediye Başkanı Doğan Öztürk ile Elazığ Bükardı Belediyesi'nin bağımsız belediye Başkanı Hüseyin Açmaz ve Erimli Beldesinin Demokrat Parti'li Belediye Başkanı Cihan Yılmaz 'da parti değiştirdi. 

TOPLANTI YAPILDI

Geçen hafta yapılan yerel yönetimler toplantısında , AK Parti 'ye geçmek isteyen belediye başkanlarının görüşüldüğü öğrenildi. 

Toplantıda 85 ismin değerlendirildiği ve bunlardan 35 'ine onay çıktığı öğrenildi.  Yapılan açıklamada Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Osmaniye, Yozgat, Elazığ, Yalova ve Ağrı'dan ilçe belediyelerinin geçiş için başvuru yaptığı ve bu isimlere vize çıktığı  öğrenildi. 

TARİH VERİLDİ

Yeni Şafak, onay çıkan belediyelerin başkanlarına 14 Ocak 2020 günü yapılacak AK Parti Grup toplantısında rozetlerin Erdoğan tarafından takılacağını söyledi.

Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.