TYT Sosyal Testi Soru ve Cevapları-Aday Yorumları (TYT Tarih-Coğrafya-Felsefe-Din Kültürü)

2019 yılı TYT oturumu sona erdi. TYT 'nin sona ermesinin ardından öğrenciler , TYT Sosyal Bilimler testinde sorulan soruları ve cevaplarını araştırmaya başladı. İşte TYT tarih, coğrafya, felsefe ve din kültürü soru cevapları ile aday sınav yorumları.

TYT Sosyal Testi Soru ve Cevapları-Aday Yorumları (TYT Tarih-Coğrafya-Felsefe-Din Kültürü)

2019 TYT Sosyal Bilimler testi soru ve cevapları ile aday yorumları.

Üniversiteye giriş sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından sınava giren adaylar , soru ve cevapları araştırmaya başladı. Soru ve cevaplar ile aday yorumlarını araştıran öğrencilerin en çok merak ettiği test ise Sosyal Bilimler testi oldu.

Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü derslerinden 5 'er soru olmak üzere toplamda 20 sorunun sorulduğu TYT Sosyal Bilimler Testini araşıran adaylar , sınav sorularını ve soruların cevaplarını merak ediyor. 

Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde TYT 'ye giren adayların bilgi alış verişi yapması , Sosyal Bilimler testindeki sorular ile cevapları öğrenmesi için bu haberimizi yazdık.

HER DERSTEN 5 'ER SORU

Toplamda 20 sorudan oluşan Sosyal bilimler testinde soru dağılımı şu şekilde;

  • Tarih: 5 soru
  • Corğafya: 5 soru
  • Felsefe 5 soru
  • Din Kültürü: 5 soru (veya ilave Felsefe soruları)

20 soruluk Sosyal Bilimler testindeki sorularla ilgili ÖSYM 'den yapılan kapsam açıklaması şu şekilde;

"Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular"

SORU VE CEVAPLAR

Siz de aşağıdaki yorum kısmından Sosyal Bilimler Testindeki Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Felsefe testlerinde karşınıza çıkan soruları yazabilir, diğer adaylarla soruların cevapları üzerinde bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

TYT Türkçe soruları için TIKLA

TYT Matematik soruları için TIKLA

TYT SONUÇLARI NE ZAMAN?

2019 yılı Temel Yeterlilik Testinin sonuçları 18 Temmuz 2019 günü ÖSYM Başkanlığı tarafından erişime açılacak. 

SINAV SONUÇLARINDAN, TYT SORU VE CEVAPLARINDAN, ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN