Ramazan yardımı başvuruları başladı! Dar gelirli ailelere tek şartla ödenecek

Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Ramazan yardımı başvuruları başladı! Dar gelirli ailelere tek şartla ödenecek

Ramazan ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabileceksiniz! Bu tutarlarda ödeme yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara ihtiyacı olan kategorilerde destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bakanlık aile destek ödemeleri kapsamında hak sahibi ailelere 4 milyar TL tutarında destek verilecek. Şimdiye kadar Bakanlık ihtiyaç sahibi ailelere toplam 72.3 milyar TL tutarında ödeme yaptı. Bakanlık sosyal destek ödemelerini yapmaya devam ediyor. Aile destek ödemeleri ihtiyaç sahibi ailelere sağlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal devlet anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerin yanlarında olduklarını ve toplumun bütün fertlerine adil hizmet götürme amaçlarının olduğunu açıkladı. 

aile destek ödemeleri hesaplarda

Aile destek ödemeleri Bakanlık tarafından hak sahibi ailelere 1 sene boyunca veriliyor. Destek ödemeleri hane içinde kişi başına düşen gelire göre değişkenlik gösteriyor. Gelirlere göre ödemeler 850 TL ile 1250 TL arasında değişiyor. Aile destek ödemelerinden faydalanmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Şartları taşıyan aileler başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek yapabiliyor. Başvurusu olumlu sonuçlanan hak sahipleri ödemelerini 1 sene boyunca her ayın 15. günü ile 31. günü aralığında alıyor. Ödemeler PTT veya Ziraat Bankası hesap numarası aracılığıyla yapılıyor. Mart ayında yapılacak aile destek ödemeleri de Ramazan ayı dolayısıyla öne çekildi. Ödemeler kimlik numaralarına göre yatırılmaya başlandı.