Eski elektrik süpürgesini bile canavara çeviren taktik! Tüm tozu vakum gibi çekecek

Eski elektrik süpürgelerinizin çekim gücü azaldı diye üzülmeyin. Bu yöntem sayesinde vakum gibi çekecek hale gelecek. Eski elektrik süpürgesini canavara çeviren o işlem...

Eski elektrik süpürgesini bile canavara çeviren taktik! Tüm tozu vakum gibi çekecek

Süpürgenizin çekim gücünü artırmak ve daha sessiz çalışmasına yardımcı olacak püf noktalar var. Bu yöntemleri uygulayanlar yeni süpürge almaktak vazgeçecek. Sık kullanılan elektronik malzemesi elektrik süpürge zamanla aşınırken çekim gücünde ise azalmalar yaşanabilir. Ev temizliğinde vazgeçilmez hale gelen elektrikli süpürgenin performans kaybı, tozların ve kirlerin yeterince alınmamasına sebep olur.

FİLTRE TEMİZLİĞİ
Süpürgenin emiş gücü, filtrenin temizliği ile doğru orantılı olarak devam ederken filtreyi düzenli temizlediğinizde hava akışını engelleyen faktörler yok olur. Emici başlıklar üzerinde saç ve diğer unsurlar süpürgenin performansını azaltır bu nedenle bir diş fırçası yardımıyla döküntüleri temizleyebilirsiniz.
elektrik süpürgesi çekim gücü
EMİŞ GÜCÜ DÜŞÜKLÜĞÜNÜN NEDENLERİ
-Toz torbası ya da haznesinin dolu olması.
-Filtrenin kir ile dolarak hava sirkülasyonunu engellemesi
-Hortum ya da boruların içerisine bir şeer kaçarak tıkanmadı. Özellikle saçların yerleşmesi emiş gücünü azaltır.

Elektrik süpürgesinin watt olarak çekim gücü hesaplanırken süpürgenin gerçek verimliliğini gösterir. Filtrelerin tıkandığında emiş gücü azalarak performans kaybına neden olur. Az kullanım olarak 1800 watt, daha yoğun kullanımlarda 2400 watt tercih edilmektedir.