23 ilde yaşayan evden çıkmasın! Meteoroloji'den eve kapatacak uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre yarın Türkiye'nin batısında sağanak yağış ile birlikte fırtına etkisini gösterecek.

23 ilde yaşayan evden çıkmasın! Meteoroloji'den eve kapatacak uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 23 il için sarı kod uyarısı yayınlandı. Sarı kod uyarısı alan iller ise; Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskisehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla , Tekirdağ, Uşak, Yalova şeklinde sıralandı.

ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, iç kesimleri Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te sağanak ve yer yer kuvvetli (21 ila 50 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, küçük çaplı dolu, yağmur yağdığında kuvvetli rüzgar ve fırtına, trafikte aksama gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

23 ilde yaşayan evden çıkmasın! Meteoroloji'den eve kapatacak uyarı

RÜZGAR UYARISI

Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleriyle zaman zaman İç Anadolu'nun batısında kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınalar (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat)bekleniyor.

İSTANBUL'A GÜÇLÜ RÜZGARLAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA TAHMİNİ

İstanbul Valisi, fırtınanın yarın kentte etkili olması beklendiğinden vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valiliğin sosyal ağ hesabından yapılan açıklamanın içeriğinde yarın sabahtan itibaren İstanbul'da güney ve güneybatı, zaman zaman kuzeybatıdan kuvvetli rüzgar ve kısa fırtına beklendiği kaydedildi. Açıklamada, ayrıca fırtınadan kaynaklanabilen olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı da yer aldı.

ANKARA DA UYARI VERDİ

Ankara Valisi yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre yarın sabahtan itibaren il genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini söyledi. Açıklamada, il genelinde ortaya çıkacak kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle trafikte aksamalar, çatıların uçması, soba ve doğalgazdan zehirlenmeler gibi olumsuzluklar karşısında tedbirli olunması istendi.