Çatkapı gelen misafirlere mayalı poğaça tarifi! Tek tariften iki tepsi çıkıyor

Tam ölçülü tam kıvamında kuru mayalı poğaça tarifine hem siz hem de misafirleriniz hayran kalacak. Kuru mayalı poğaça hazırlama keyifli ve kolay bir tarif...

Çatkapı gelen misafirlere mayalı poğaça tarifi! Tek tariften iki tepsi çıkıyor

Kuru mayalı poğaça evde kolayca hazırlanabilen ve oldukça lezzetli bir atıştırmalık alternatifidir. İçine eklenen malzemelerle çeşitlendirilebilen bu tarif kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir.

Süt sıvı yağ yumurta ve kuru maya gibi temel malzemelerle hazırlanan hamur yumuşacık ve hafif bir dokuya sahiptir. İç harcı olarak peynir, zeytin, sucuk gibi sevilen malzemeler kullanılabilir. Pratik yapımıyla günlük yaşamın koşuşturmasında da tercih edilen bu tarif, herkesin kolaylıkla deneyebileceği bir lezzettir.

Çatkapı gelen misafirlere mayalı poğaça tarifi! Tek tariften iki tepsi çıkıyor

Lezzetli mi Lezzetli Kuru Mayısalı Poğaça Tarifi

İşte adım adım evde tam ölçülü kuru mayalı poğaça tarifi:

Kuru mayalı poğaça yapmak için öncelikle süt, sıvı yağ, yumurta, instant maya, toz şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Karışıma azar azar un ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar işlemi sürdürün. Mayısalı hamuru sıcak bir ortamda yaklaşık bir saat mayalandırın, kabarana kadar bekleyin. Mayısalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak açın ve iç harcınızı ekleyin. Hamuru istediğiniz şekilde şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Lezzetli ve pratik kuru mayalı poğaçalarınızı sıcak servis edebilirsiniz.