Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 43 İl için Sarı Uyarı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ülkemizin büyük bir bölümünde soğuk havanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 43 İl için Sarı Uyarı Geldi

Bazı şehirlerimizde zirai don beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile doğu Anadolu'nun güneydoğusu için çığ uyarıları geldi. Diğer yandan İstanbul'un da aralarında yer aldığı 43 ilimiz için sarı uyarı yayımlandı. MGM uyarılarında, Eskişehir , Bursa, Kütahya ve Bilecik'te zirai don beklendiği kaydedilirken, Siirt ve çevrelerinde kar yağışı beklendiği kaydedildi. MGM'nin haritasında 43 ilimiz için ise sarı kod verildi. Yayımlanan haritada, Adana, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, Kars, Kırklareli, Manisa, Muş, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın, Yalova, Düzce, Ağrı, Aydın, Bingöl, Bursa, Edirne, Giresun, Hakkari, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Ordu, Sakarya, Siirt, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Ardahan ve Osmaniye illeri yer alıyor.

SARI KOD NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.