Tüm yorgunluğu 5 dakikada alıyor! Balın içine ekleyince enerji patlaması yaşatacak!

Sabahları uyanmak ve bazen kendini yorgun ve halsiz hissetmek birçok insan için hoş olmayan bir durumdur. Bu karışım sayesinde sabahları enerji dolu uyanabilirsiniz. Sadece 1 yemek kaşığı bal ekleyin. İşte detaylar...

Tüm yorgunluğu 5 dakikada alıyor! Balın içine ekleyince enerji patlaması yaşatacak!

Bal, birçok vitamin ve mineral içermesi nedeniyle doğal bir enerji kaynağı olarak bilinir. Mucize yiyeceğe 1 yemek kaşığı bal ekleyerek halsizlik ve yorgunluğu ortadan kaldırabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

kargo

BALA 1 KAŞIK EKLEMEK YETİYOR. YORGUNLUĞU ANINDA KESİYOR

Uyku bozuklukları sık uyanma veya uykuya dalmada zorluk gibi sorunlara yol açabilir. Bu durum aynı zamanda çeşitli hastalıklara da neden olabilir. Ancak doğal yöntemler kullanarak bu sorunları hafifletebilirsiniz.

Günde 7-8 saat uyumak sağlık açısından büyük önem taşıyor ve birçok hastalığa karşı koruyucu bir faktör.

Bu nedenle sabahları yorgunluk hissini azaltmak için kaliteli uyku almak son derece önemlidir. Doğal karışımlar bu konuda en büyük yardımcınız olabilir.

Örneğin bal ile tuzu birleştirdiğinizde beklenmedik sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yatmadan önce bu karışımdan bir kaşık tüketmek oldukça etkili olabilir.

İşlenmemiş Himalaya tuzu, iç saatinizin normal işleyişine fayda sağlayabilecek konsantre mineral içeriğiyle bilinir.

Ancak toksik olmayan ve vücutta yorgunluk yaratmadan emilen doğal bir madde olan bu karışım, melatonin ve serotonin düzeylerini artırarak uykunuza yardımcı olabilir.

ÖZEL TARİF

1 çay kaşığı Himalaya tuzu

5 çay kaşığı bal

Bal, beyindeki oreksin düzeylerini azaltarak uyanıklığı artıran bir nörotransmiter olan oreksin'in etkilerini azaltan doğal glikoz içerir.

Öte yandan Himalaya tuzu uyku sürecinizi kolaylaştırır ve rahat uyumanıza yardımcı olur. Ancak bu dönemde balın organik olması çok önemlidir.

KANSERE KARŞI KORUR

Bal, birçok farklı antioksidan içerdiğinden meyve ve sebzeler kadar faydalıdır. Antioksidanlar serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını en aza indirerek vücudu kanser gibi hastalıklara karşı korur.

Aynı zamanda serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını önlemek yaşlanma sürecini yavaşlatabilir ve kronik hastalıkların gelişimini önleyebilir.

Balda bulunan antioksidanlar vücudu bu olumsuz faktörlere karşı koruyabilir ve genel sağlığı iyileştirebilir.

İYİLEŞMEYİ HIZLANDIRIR

2018 yılında yapılan bir araştırma, balın yara iyileşme süresini hızlandırdığını ve mikropları öldürmede etkili olduğunu buldu.

Ancak bal kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta organik ve steril olmasıdır.

Organik olmayan veya steril olmayan bal, yarardan çok zarar verebilecek bakteri veya başka zararlı maddeler içerebilir. Bu nedenle balın kalite ve sağlık standartlarına dikkat etmek gerekir.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DENGELER

Bal, ishal gibi sindirim sistemi bozukluklarını tedavi eden bir gıda olarak kabul edilmektedir. Ayrıca yapılan çalışmalar bal tüketmenin ülser tedavisinde de etkili olabileceğini göstermiştir. Baldaki prebiyotikler bağırsaklardaki faydalı bakterileri besleyerek sindirim sisteminin dengelenmesine faydalıdır.

Bal, bu özellikleri sayesinde sindirim sağlığını destekleyen ve sindirim sistemi bozukluklarının tedavisinde yardımcı olan önemli bir besindir.

Ancak sindirim sorunu yaşayan kişilerin bal tüketirken miktarına dikkat etmesi ve doktora başvurması gerekmektedir.

BEYİN İÇİN FAYDALIDIR

Balın, beynin hafızayla bağlantılı olan hipokampüsündeki iltihaplanma gibi sorunları önlediği gösterilmiştir.

Balın beyin sağlığının yanı sıra vücudun diğer bölgelerinde de antioksidan ve antiinflamatuar etkileri vardır. Bu özellikler balın vücut sağlığı üzerinde faydalı etkileri olduğunu ve çeşitli hastalıklara karşı koruyucu rol oynayabileceğini düşündürmektedir.