Bu formülü bilenlerin emekli maaşı yükseliyor! 2 adımda maaşı yükseltme yöntemi

İnsanlar emekli olmak için neredeyse bir ömür harcıyorlar. Birçok insan prim ödemesini düzenli şekilde yapıyor ve emekli oluyor, peki emekli olduğunuzda maaşınızın yüksek yatmasını istemez misiniz? İşte bu yöntemle emekli aylığınızın daha yüksek yatması mümkün. Detaylar haberimizde… İşte haberin detayları…

Bu formülü bilenlerin emekli maaşı yükseliyor! 2 adımda maaşı yükseltme yöntemi

Bu kadar ekonomik sıkıntının içinde emekli olmak hayali olanlara müjde! Emekli aylığınızın daha yüksek olması için bu formülleri not edin. İşte detaylar…

otomobil

EMEKLİ MAAŞINI YÜKSELTMEK MÜMKÜN! İŞTE YÜKSEK EMEKLİ AYLIĞININ FORMÜLÜ

Emekli maaşının yüksek olması her çalışanın hayalidir. Emekliliğini rahat geçirmek isteyenler için yüksek emeklilik formülü açıklandı. Yaşını doldurmuş, sigorta ödemesi için yeterli zamanı bulunan ve sigorta ödeme tarihine ulaşanlar emekliliğe hak kazanır. SSK ve BAĞ-KUR üyelerine yılda iki kez emekli maaşı artışı yapılıyor. Bilindiği gibi emeklilik artış oranı enflasyon verilerine göre belirleniyor. Ancak emekli maaşlarının arttırılması mümkündür. Bu konuda dikkatli olan çalışanlar daha yüksek maaş alabilmektedir. Milyonlarca kişinin merak ettiği detaylar aşağıda...

Emeklilik birçok çalışanın hayalidir. Ancak çalışanların en çok merak ettiği "Ne zaman emekli olabilirim?" ve “Ne kadar emekli maaşı alacağım?” soruları oluyor.

AYLIK BAĞLANMA ORANLARI VE GÜNCELLEME RAKAMLARI ETKİLİ OLUYOR

Emeklilik birçok çalışanın hayalidir. Emekli maaşı hesaplanırken gelir aylık oranlara ve güncellenen rakamlara göre hesaplanır. Güncelleme oranı da yıllık olarak belirlenmektedir.

ÇALIŞANLARIN EN ÇOK MERAK ETTİKLERİ 2 KONU VAR

Emekliler yılda iki kez maaş artışı alıyor. SSK ve BAĞ-KUR çalışanları için bu artış enflasyona göre belirlenirken, emekli memurlar için enflasyon ve toplu sözleşme farkı geçerli olacak. Öte yandan emekli maaşlarını artırmaya çalışırken alınabilecek önlemler de var. Dikkat edenler daha yüksek emekli maaşı alıyor.

 Emeklilik tarihi çalışma günlerine ve yaşa göre belirlenir. Ücretini belirlemek çalışanın sorumluluğundadır. Burada bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Emekliliği planlarken son bir veya iki yılı düşünmeyin. Mümkünse bunu 8 ila 10 yıl önceden yapın. Bu şekilde maaşınızı daha da artırabilirsiniz. Çünkü maaşınız hesaplanırken gelirinizin tamamı dikkate alınır.

Çok fazla çalışmak veya çok fazla yalnız gün geçirmek maaşınızı etkilemez. Aslında daha az gün çalışan biri, daha fazla gün çalışan birine göre daha yüksek maaş alabilir. Burada brüt maaşınız yani ikramiye bazlı maaşınız önemli.

İmkânınız varsa birden fazla lokasyonda sigortacılık yapmak prim bazlı gelirinizi artıracaktır. Kapsanan yerlerin sayısına bakılmaksızın 1 ayda 30 gün sayılır. Ancak toplandıkça kazancınız artacaktır. SSK'dan emekli olma imkânınız varsa; İsteğe bağlı sigorta seçeneklerini, tarımsal SSK, tarımsal BAĞ-KUR, zorunlu BAĞ-KUR seçeneklerini arka planda tutun. Hangi kurumda olursanız olun 3,5 yıl (1261 gün) SSK'dan yararlandıysanız emeklilik süreniz SSK şartlarına göre hesaplanacaktır.

Gelirinizin yüksek olduğunu bildirerek daha erken emekli olabilir ve daha yüksek maaş alabilirsiniz. Emeklilik başvurusu yaparken doldurduğunuz "Tahsis Formunun bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler kısmına "eş", "çocuklar" gibi sevdiklerinizi eklemeyi unutmayın. Bu, maaş hesaplanırken aylık oranı artıracaktır. Aylık geliriniz maaşınızı belirleyen temel faktördür. Bu nedenle öncelikle gerçek maaşınızın bordroya dahil edildiğinden emin olun. Asgari ücretle yetinmeyin. Ayrıca düzenli olarak nakit ödeme (ikramiye, ikramiye, kira yardımı vb.) alıyorsanız bunların toplam maaşa eklenip eklenmediğine dikkat edin.