Dümdüz karnın sırrı bu 3 harekette! 1 hafta yapanda ne yağ ne göbek kalıyor

Yaşadığımız çağda genç ve enerjik görünmek herkesin ortak arzusu haline geldi. Ancak yaşlanmanın doğal etkileriyle mücadele etmek her zaman kolay olmayabilir. Ancak 67 yaşındaki bir kadın, yaşını göstermemesinin sırrını paylaştı. İşte detaylar...

Dümdüz karnın sırrı bu 3 harekette! 1 hafta yapanda ne yağ ne göbek kalıyor

Günümüzde, spor salonu üyelikleri giderek popülerlik kazanıyor. Ancak profesyonel bir fitness koçu, istenmeyen yağlardan kurtulmanın anahtarının pahalı salonlarda değil, evde yapılan basit egzersizlerde olduğunu vurguluyor. Yerçekimi etkisiyle yaşlanma belirtilerinin arttığını belirten uzmanlar, düzenli egzersizin bu etkilere karşı önemli bir savunma olduğunu ifade ediyor.

Yaşlanma sürecinde yerçekiminin vücuda etkisiyle birlikte sarkma, kemik yoğunluğunda azalma, postürde değişiklik, eklemlerde aşınma ve kas kaybı gibi belirtiler ortaya çıkar. Ancak düzenli egzersiz yapmanın bu olumsuz etkilere karşı koruyucu olduğu biliniyor.

Profesyonel bir fitness koçu, evde yapılabilecek basit egzersizlerin yaşlanma belirtilerini azaltmada önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Özellikle istenmeyen yağlardan kurtulmak için düzenli yapılan egzersizlerin etkili olduğunu vurguluyor.

Evde yapılabilecek egzersizler, spor salonlarına gitme gerekliliğini ortadan kaldırırken, aynı zamanda zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor. Bu egzersizlerle sağlıklı yaşlanma süreci desteklenirken, yaşlılık belirtileriyle mücadelede de önemli bir adım atılmış oluyor.


67 YAŞINDAKİ EGZERSİZ UZMANI, EVDE YAPILABİLECEK BASİT HAREKETLERİ PAYLAŞTI!

67 YAŞINDAKİ EGZERSİZ UZMANI, EVDE YAPILABİLECEK BASİT YAĞ YAKMA HAREKETLERİNİ PAYLAŞTI!

Yaş ilerledikçe, vücutta ortaya çıkan yaralanmalar, ağrılar ve sızılar egzersiz yapma isteğini engelleyebilir, sağlıklı bir forma ulaşmayı zorlaştırabilir. Ancak, yaşının antrenmanlarını engellemesine izin vermeyen bir isim var: 40 yıldır fitness sektöründe çalışan profesyonel bir fitness koçu, Denise Austin.

67 yaşındaki bu egzersiz uzmanı, hala formda kalmak için en iyi rutinleri hayranlarıyla paylaşıyor. Son olarak, TikTok'ta paylaştığı bir videoda, kilo verme hedefi olan herkesin evde kolayca uygulayabileceği üç "kolay" yağ yakma hareketini açıkladı. Üstelik bu rutinin en iyi yanı, hiçbir ekipmana ihtiyaç duyulmamasıydı.

Denise, videoda, "İşte üç kolay yağ yakma hareketi; ilki tik tak" diyerek açıklamalara başladı. Bir kolunu havaya kaldırırken, diğer bacağını yana doğru uzatmasıyla hareketin başlangıcını gösterdi.

Denise Austin'in önerdiği bu basit egzersizler, her yaş grubundan insanın evde kolayca uygulayabileceği hareketlerden oluşuyor. 

Denise ardından hafifçe zıpladı ve kollarını ile bacaklarını yer değiştirdi. Hareketi yaparken, "Bacaklarınızı kaldırıyorsunuz, kollarınız esneyip şekilleniyor" dedi.

"İkincisi benim favorim; yumruklar." diyen Denise, bir kolunu vücudunun üzerinde uzatırken aynı taraftaki bacağının üzerine atladı. Ardından, aynı hareketi diğer kolu ve bacağıyla tekrar yapmak için döndü. "Uzanın, eğilin, bacak kaslarınızı kullanın, kalorileri daha hızlı yakarlar" dedi.

Denise üçüncü harekete geçtiğinde, "Arkaya hafifçe vurun. Kollarınızı ve kalçalarınızı çalıştırın ve kalp atış hızınızı yüksek tutun." dedi. Bu kez bacaklarıyla benzer bir hamle hareketi yaparak, her adımda kollarını vücudunun arkasına doğru sallıyordu.

Denise Austin'in bu kolay ve etkili egzersizleri, vücudu şekillendirirken kalp atış hızını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. Evde yapılabilecek bu basit hareketler, herkesin sağlıklı ve fit bir yaşam için kolayca uygulayabileceği seçenekler sunuyor.