ATM'lerde yeni dönem başlıyor! Bankalardan ATM'lere limit ayarı

Son haftalarda bankalar, müşterilere daha çok finansal esneklik sağlamak ve işlem hızlarını artırmak için ATM işlemlerini güncelledi. Bu önemli adımla banka şubelerindeki yoğunluğun azaltılması ve iş yükünün azaltılması amaçlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte müşteriler artık ATM'lerden daha büyük miktarlarda para çekebilecek.

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! Bankalardan ATM'lere limit ayarı

Bankalar, ATM'lerden nakit çekme limitlerini güncelleyerek müşterilere daha fazla finansal esneklik sağlamak adına önemli bir adım atarken yeni düzenlemeyle şubelerdeki yoğunluğun azaltılması ve iş yükünün azaltılması amaçlanıyor.

YENİ LİMİT AÇIKLANDI!

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! Bankalardan ATM'lere limit ayarı

Daha önceki düzenlemelerde günlük maksimum nakit çekme limiti 5.000 lira iken yeni düzenlemeyle bu rakam 10.000 liraya çıktı. Bazı özel bankalar da daha da ileri giderek para çemke limitini 15 bin liraya çıkardı. Arttırılan bu limitler sayesinde banka müşterileri ATM'lerden daha büyük miktarlarda parayı ücretsiz çekebilecek. Bu, özellikle büyük miktarda nakit ödeme yapması gereken veya daha çok nakit rezervine ihtiyaç duyanlar için büyük kolaylık sağlıyor.

QR KOD İLE NAKİT ÇEKME ARTIŞI

Bankacılık sektörünün dijitalleşmesiyle birlikte QR kod kullanılarak yapılan nakit çekme limitleri de artırıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte QR kod kullanarak hesaplardan para çeken müşterilerin limiti 10.000 ila 15.000 lira arasına çıkarıldı. Bu durum dijital bankacılık işlemleri tercih eden müşterilere yönelik önemli bir avantajdır.