Boğaz ağrısı yaşayanlar eyvah! O ölümcül hastalığa yakalanmış olabilirsiniz!

Japonya'da hızlı yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgını birçok kişiyi tedirgin ederken boğaz ağrısında ki belirti herkesi korkuttu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Boğaz ağrısı yaşayanlar eyvah! O ölümcül hastalığa yakalanmış olabilirsiniz!

Boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi belirtiler yer alırken Japonya'da ortaya çıkan ve hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriel enfeksiyon salgınına dair uyarılar yapıldı. Prof. Dr. Özlü açıklamalarında Japonya'da son zamanlarda A grubu streptokoklarla ortaya çıkan bir salgına değinerek önemli unsurların altını çizdi. A grubu streptokoklar bulunurken bizim ülkemizde de olduğu belirtildi. Bütün dünyada da var. Zaman zaman boğaz enfeksiyonlarıyla beraber hayatımıza giriş yapılırken Tonsilit gibi, farenjit gibi hastalıklara yol açtığı görüldü.

JAPONYA'DA VAKALARDA ARTIŞ
Özlü, bu hastalıklar sırasında yaşanan durumların kalp, böbrek, eklemlerde hasarlar ortaya çıkarken kalıcı sorunların yaşanabileceğine değinildi. Japonya'da bildirilen vakaların toksik şok sendromu üzerine ağır tabloya evrilirken etken olarak değişiklik görüldü. Hastalığa yakalanan sağlık durumu hakkında etkilenmeler yaşanmaktadır.

japonya vakaları
TEK DOZ PENİSİLİN
Salgın tedavisinde antibiyotiklerle mümkün olmadığının altı çizilirken Özlü, henüz net olarak bilinmediğini ve bu durumun pandemiyi oluşturabilecek tehditte bulunmadığının altını çizdi. Virüs olmadığı bakteri olarak görülürken tedavisinin bulunduğunun altı çizildi. Penisilin grubu antibiyotiklerle kolay hale gelirken hastalık boğazda ağrı, vücutta kırgınlık semptomları görülerek Özlü, bir durum yaşandığında hemen uzmana gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.  Bir haftalık tedaviye bakıldığında tek doz penisilin, enjeksiyonla tedavi altına alınabilir. hastalığın önemsenmesi gerektiğine vurgu yaptı.