3 Şehirde Uzman Erbaşlar İçin Misafirhane

Milletvekili Serkan Topal 'ın verdiği soru önergesine cevap geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uzman erbaşlar için 3 şehirde misafirhane yapıldığını söyledi.

3 Şehirde Uzman Erbaşlar İçin Misafirhane

3 ilde Uzman erbaşlar misafirhanesi açılıyor.

CHP Milletvekili Serkan Topal Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'ın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi verdi. Uzman erbaşların orduevlerinden ve polisevlerinden yararlandırılması konusunda verilen soru önergesinde  Topal, uzman erbaşların misafirhane, orduevleri ve polisevlerinden faydalanıp faydalanmadığını sordu.

CEVAP GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'ın imzası ile soru önergesinde verilen cevapta 3 ilde uzman erbaşlar için misafirhane yapıldığı bildirildi. 

İşte o cevap:

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askeri sosyal tesisler 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve buna bağlı "TSK Orduevleri, Askeri Gazinolar, Kışla Gazinoları ve Vardiya Yatakhaneleri ile Eğitim Merkezleri Yönetmeliği" hükümlerine göre açılıp işletilmektedir. Bu tesislerden kimlerin faydalanabileceği ise TSK Orduevleri, Askeri Gazinolar, Kışla Gazinoları ve Vardiya Yatakhaneleri ile Eğitim Merkezleri Yönergesi ile düzenlenmiştir. Bu kapsamda uzman erbaş ve emeklilikleri anılan yönergede belirlenen uygun tesislerden hak sahibi aile fertleriyle beraber yararlanma hakkına sahiptirler.

İzmir'de bir adet uzman erbaş misafirhanesi 1 Nisan 2019 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır. Ankara 'da yapımı devam eden uzman erbaş misafirhanesinin 2019 yılı sonuna kadar açılması öngörülmektedir. Ayrıca Ankara, İzmir ve İstanbul 'da ilave uzman erbaş misafirhanesi açılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA