TTK Tarafından İşçi Alımı Yapılacak!

TTK, Türkiye Taşkömürü Kurumu, 1000 yeni madenci alacak. Başvuru şartları ve tarihleri haberimizde...

TTK Tarafından İşçi Alımı Yapılacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 1000 yeni madenci alımı yapma kararı aldı. Adaylar, başvuru şartları, kontenjanlar ve başvuru tarihleri hakkında bilgi almak istiyor. Daha önceki alımlarda yaş, askerlik ve ikamet gibi şartlar aranıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni madenci alımı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'TTK'ya 1000 yeni madenci alarak, hem madencilere olan minnettarlığımızı ifade edeceğiz hem de üretimi artırarak ekonomimize katkı sağlayacağız,' dedi. Peki, 1000 madenci alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Şartlar henüz açıklandı mı? İşte detaylar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra, TTK'nın 1000 yeni madenci alımı için personel alımı ilanı bekleniyor. Erdoğan, 11 bin madencinin deprem bölgesindeki çalışmalarına vurgu yaparak sevindirici haberi duyurdu. TTK bünyesinde bin yeni madenci alımı yapılacak. Başvuru şartları, tarihler, kontenjanlar ve alım yapılacak iller konusunda beklentiler büyük. Peki, TTK 1000 madenci alımı başvuruları ne zaman başlayacak? İşte konuyla ilgili en son gelişmeler...

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU, 1000 YENİ MADENCİ ALIMI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, madenci alımı bekleyenlere sevindirici haber verdi. Kamuda ve özel sektörde görev yapan 10 bin madencinin deprem bölgesindeki çalışmalarına vurgu yapan Erdoğan, 'Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 1000 yeni madenci alarak, madencilere olan minnettarlığımızı ifade edeceğiz,' sözlerini kullandı.

ALIM İLANI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından madenci alımıyla ilgili başvuru tarihi, şartları, kontenjanlar ve diğer detaylar merak ediliyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından madenci alımına ilişkin ilanın kısa süre içinde yayınlanması bekleniyor.

Yayınlanacak olan ilan ile birlikte, başvuru için özel ve genel şartlar, ikamet ve eğitim gereklilikleri de belirlenecek.

TTK PERSONEL ALIMI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

1000 yeni madenci alımı için başvuru şartları henüz açıklanmadı. Madenci alımıyla ilgili personel alımı şartları, ilanın yayınlanmasıyla birlikte duyurulacak. Ancak geçmiş yıllarda TTK personel alımları için şu şartlar aranmıştı:

  • En az 18 yaşında olmak,
  • İlkokul mezunu olmak,
  • En fazla 32 yaşında olmak,
  • Askerlikle ilişiği olmamak.