Gram altın biriktirenlere son uyarı! Bunu bilmeyenin parası buhar olacak

Uzman isim gram altın yatırımcılarını uyardı! Tüm detaylar haberimizde.

Gram altın biriktirenlere son uyarı! Bunu bilmeyenin parası buhar olacak

Altın yatırımcılarına altın değerinde öneriler! Uzman isim tek tek açıkladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALTIN YATIRIMCILARINA ÖNERİLER

Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik son hızıyla devam ederken yatırımcılar uzmanların önerilerini yakından takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatlarının 2 bin 450 TL seviyesine kadar düşebileceğini ve tepki alımlarının gerçekleşebileceğini ancak bir iki hafta içinde yeni yükselişlerin başlayacağını söyledi. Memiş açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'ONS altın haftaya küçük bir yükselişle başladı. Haftayı ikiye ayırmak gerekiyor. Çarşamba gününe kadar ve Çarşamba günü sonrası. Geçen hafta FED'e kadar piyasaların oyalanacağını söylemişti. Gram altın 2 bin 500 TL seviyesinden ben bireysel olarak alım yaptım. Ama 2 bin 450 TL altına sarkabilir dedim. Gram altın haftaya düşüşle başladı. ONS altında takip edilecek aralık 2 bin 280 ile 2 bin 380 dolar aralığı. Şu an tavana daha yakın ama FED kararı sonrasında 2 bin 280 dolara kadar düşen bir ONS altın bekliyorum. 

islam memiş altın yatırımcılarını uyardı

Gram altın 2 bin 465 TL ile 2 bin 475 TL seviyelerinde. 2 bin 500 TL sınırı aşağı tarafta ve şu an dolar kurunda düşüş var. Böyle olunca gram altın dolardan negatif olarak etkilendi ve 2 bin 475 TL seviyesine kadar düştü. Karşımızda 2 bin 450 TL seviyesi var. Bu seviyeden tepki alımının yapılacağını düşünüyorum. Altın fiyatları daha düşer mi, elimizdeki altını satalım mı? diyorsanız buna hayır diyorum. Bankalardan işlem yapılıyorsa makas aralıkları izin vermeyecek ve zarar edersiniz. Riske gerek yok. 2 bin 700 TL alım bölgesine geldi, bura alım yapılacak sınırlar satım için uygun değil. Bu düşüşler uzun sürmeyecek. Bir iki hafta süre içinde tekrar yükselişe geçecek. Sene sonu gram altında 3 bin TL üstündeki beklentim devam ediyor. Kısa vadede baskılanma ve devamında kısa süreli bir düşüş alım fırsatı veriyor. FED kararı sonrasında altında aşağı kırılmalar mümkün.'

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.