Memurlara 3600 Ek Göstergede Kapsam Genişledi

Kamu personellerine 3600 ek gösterge için son dakika gelişmesi. Edinilen son bilgilere göre 3600 ek gösterge için kapsamın genişletildiğine yer verildi.

Memurlara 3600 Ek Göstergede Kapsam Genişledi

Milyonlara kamu personelini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında yeni gelişme !

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, kamu personellerine ek gösterge için hazırladığı kanun teklifini daha önce Meclise getirmişti.

Kalaycı, memurlara ek gösterge için hazırladığı kanunteklifini Türkiye Kamu-Sen'in çalışmalarına göre yaptı.

Söz konusu kanun teklifinde, yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel de ek gösterge kapsamına alındığına yer verildi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MECLİS'E GELİYOR

Çalışma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın daha önce müjdelediği ek gösterge için taslağını hazırladı. Memurlara ek gösterge verilmesi için hazırlanan teklifte son aşamaya gelindi ve tasarının önümüzdeki günlerde Meclis gündemine alınması bekleniyor.

Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan taslakta daha önce ifade edilen polis, hemşire, din görevlisi memurların yanında kamuda idareci olarak çalışanlar da yer aldı. Buna göre şube müdürleri, daire başkanları, il müdürleri, bölge müdürleri, üniversite genel sekreterleri, üniversite genel sekreter yardımcıları da ek gösterge düzenlemesinden faydalanacak.

YENİ EKLEMELER OLDU

Anayurt Gazetesi 'nden Murat Polat, bugün kaleme aldığı yazısında, taslağa yeni eklemelerin olduğunu söyledi. Özellikle idareci kadrolarında geniş bir yelpaze ek gösterge artışından yararlanacak.

Taslak metne giren idarecilere, belediyeler ve bağlı şirketlerdeki yöneticilere de yer verildi. Buna göre belediyelerde ve belediyelere bağlı şirketlerde görev yapmakta olan daire başkanlarının da ek gösterge düzenlemesinden faydalanması planlanıyor. Ek gösterge artışı gerçekleştiği zaman bu memurların kendileriyle birlikte emeklileri de faydalanabilecek. Böylece uygulama Muhtemelen önümüzdeki günlerde meclise gelecek olan 3600 ek gösterge taslağına muhalefet milletvekilleri de destek verecek.

Bu gelişme sonrası Çalışma Bakanlığı 'nın 3600 ek gösterge taslağı bekleniyor.

3600 ek gösterge haberleri Kamubulteni.com 'da. Ek gösterge meclise geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara