Bursa'ya Kadın-Erkek Yeni Zabıta Memuru Alınıyor (Şartlar ve Başvuru Tarihleri)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Kadın-Erkek zabıta memuru alımı için başvuru tarihleri netleşti.

Bursa'ya Kadın-Erkek Yeni Zabıta Memuru Alınıyor (Şartlar ve Başvuru Tarihleri)

Başvuruda bulunacak adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Zabıta memuru alımıyla ilgili detaylar bu haberimizde. Belediyelerin zabıta memuru ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik gerçekleştirdiği personel alımlarından siz değerli ziyaretçilerimizi haberdar etmeyi sürdürüyoruz. Bilindiği gibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Zabıta mremuru alımı gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında da yer alan zabıta memuru alım duyurusunda, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda yer alan unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydı ile belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alınacaktır." ifadeleri yer almıştı. Başvuruda bulunacak adayların ÖSYM tarafından uygulanan KPSS'ye girmiş olması ve ilgili sınavdan en az 70 puan almış olması gerekiyor. Zabıta memuru alımı için ayrılan toplam kontenjan 50 olarak açıklanırken, ilgili alımların 25'i lise mezunları, 25'i lisans mezunları için gerçekleşecek. Başvurular Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 16 Kasım tarihi itibariyle yapılacak. Başvuruların sona ereceği tarih ise 30 Kasım 2018 olarak açıklandı.

Sınava girmek isteyen adaylardan talep edilecek belgeler aşağıdaki gibi olacak:

Zabıta memuru alımlarıyla ilgili gelişmeleri takip etmek daha fazla kamu ve özel sektör iş fırsatından anında haberdar olmak için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.