Whatsapp’a Bomba Özellik! “Bir Kez Görüntüle” İmkanı…

Whatsapp’a Haziran ayı sonunda gelecek yeni özellik şimdiden büyük beğeni topladı.

Whatsapp’a Bomba Özellik! “Bir Kez Görüntüle” İmkanı…

Whatsapp, iOS ve Android kullanıcılarına snapchat’taki ve bazı platformlardakine benzer kaybolan fotoğraf ve video mesaj imkanı tanıyacak.

Yeni özellik iOS kullanıcıları için erkenden yayımlanırken, söz konusu özellikle birlikte  kullanıcılar fotoğraf ve video mesajların ekran görüntülerinin alınmasının önüne geçilebilmesi amacıyla mesaj gönderdikleri sırada ‘Bir kez görüntüle’ seçeneğini kullanabilecek.

WaBETAinfo’daki haberde , özelliğin sunulduğu mesajda, “Daha fazla gizlilik için, alıcı bir kez açtıktan sonra fotoğrafınız veya videonuz sohbetten kaybolacak. Unutmayın, insanlar her zaman ekran görüntüsü alabilir” denildi.

Diğer yandan alıcıların kaybolan içeriğin ekran görüntüsünü almaları halinde WhatsApp kullanıcıları bilgilendirilmeyecek. Bunun sebebi ise ekran görüntüsü almalarını engellemenin kusursuz bir yolunun olmadığı ve bunun iddia edilmesinin yanlış bir güvenlik hissine neden olacağı kaydediliyor. 

Whatsapp CEO’su Cathcart ve Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg ilgili özellik üzerinde çalıştıklarını daha önce açıklamıştı.