O Personel Alımı Mülakatındaki Adaletsizlik TBMM'de

CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM'de Spor Bakanlığı 'nın bütçe görüşmeleri sırasında mülakatlarda yapılan adaletsizliği gündeme getirdi.

O Personel Alımı Mülakatındaki Adaletsizlik TBMM'de

CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, önceki gün TBMM'de Spor Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Spor Bakanlığı 'na personel alımında yapılan adaletsizliği dile getiren Çelebi, KPSS'den 61 alan, mülakat sorularını cevaplayan, sertifikaları olan ancak referansı olmayan bir kişinin alınmadığı; KPSS'den 51 alan ancak referansı olan bir kişinin alındığını söyledi.

Çelebi TBMM'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gençlik ve Spor Bakanına soruyorum: 3.200 sözleşmeli personel aldınız. Mülakat ve KPSS puanlarının yayımlanması gereken listesi hâlâ açıklanmadı. Bunu ne zaman açıklayacaksınız?

Bir örnek veriyorum, Bursa futbol antrenörlüğüne başvuran 2 kişiyi anlatıyorum: A, KPSS’den 61 alıyor; B, 51 alıyor. Bunlar futbola başvuruyorlar. A’nın Türkiye Futbol Federasyonu (C) çalıştırıcı belgesi, UEFA (B) belgesi var, aktif futbolcu on yıl, antrenörlük on yıl. B’nin futbolla ilgili aktif çalışması yok, UEFA (B) belgesi var, Grekoromen Millî Takım kondisyoneri, kendisi güreşçi. A mülakattaki bütün soruları cevaplıyor, B bir soruyu bilemediğini ifade ediyor. A’nın referansı yok, en önemli kısım bu. B’nin referansı Hamza Yerlikaya. Bilin bakalım hangisi kazandı? B kazandı. Biraz önce siz “hak, hukuk, adalet” dediniz. Bu mu adalet? Burada kul hakkı yemek yok mu? Merkezî atamayı niye bıraktınız?"

Kamubulteni.com  | Ankara