Nafaka ve Mahkumlara Af İçin İlk Toplantı Yapıldı-İşte Son Dakika Açıklaması

Son dakika haberi: Mahkumlara af ve nafaka ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada , af düzenlemesinin ayrı bir paketle TBMM 'ye getirileceğine yer verilirken , bu konuda ilk toplantının yapıldığı bildirildi.

Nafaka ve Mahkumlara Af İçin İlk Toplantı Yapıldı-İşte Son Dakika Açıklaması

Mahkumlara af ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi 'nden Emine Kaplan , bugün kaleme aldığı yazısında  mahkumlara af meselesine dair son bilgileri aktardı. Kaplan yazısında , AK Parti 'nin Yargı paketinin itirazsız TBMM 'den geçmesini sağlamak için muhalefetin de desteğini kazanmaya çalıştığını aktardı. 

FARKLI BİR PAKETLE GELECEK

Kaplan yazısında , "dolaylı af” olarak nitelendirilen ceza indirimi  meselesinin yargı paketinde değil ayrı bir paket olarak TBMM 'ye getirmeye hazırlandığını söyledi. Hapis cezasının üçte iki oranında değil yarı oranında infaz edilmesi , ceza alan vatandaşların , aldığı hapis cezasının yarısını içerde geçirmesi için düzenlemenin tam uzlaşı ile çıkarılması hedefleniyor. 

TÜM PARTİLERİN EVET DEMESİ GEREKİYOR

AK Parti yöneticilerinin aktardığı son bilgide partililer , söz konusu ceza indirimi düzenlemesi için TBMM 'de tam mutabakat istiyor. Tam mutabakat şartı ile düzenleme hayata geçecek.

ÇALIŞMALAR DÜN BAŞLADI

Edinilen bilgilere göre AK Parti yöneticileri , yargı paketi üzerindeki çalışmalarına önceki gün başladı. TBMM 'de Adalet Komisyonu üyeleri tarafından başlatılan çalışmalar hafta sonu da devam edecek ve söz konusu düzenlemeye son şekli verilecek. 

Düzenlemenin bu hafta sonuna kadar tamamlanması ve muhalefet partilerinin görüşlerinin alınması bekleniyor. Muhalefet partilerinin de evet demesinin ardından 1 Ekim sonrası konu hızlı şekilde TBMM 'den geçecek. 

İLK PAKETTEN SONRA GELECEK

Emine Kaplan , yazısında , TBMM 'ye gelecek ilk pakette  düşünce ve ifade özgürlüğünü genişleten ve tutukluluk sürelerini düzenleyen değişikliklerin olacağını söyledi. İnfaz sisteminde yapılması planlanan düzenlemelerin ise bu paketten sonra meclise getirileceği bildirildi.

AK Parti yöneticileri, “İnfaz indirimi ancak bütün partiler anlaşılarsa gündeme gelir” diyor.

Af ve nafaka düzenlemesi bekleyenler bu adreste >> TIKLA KATIL

NAFAKA

Ceza indiriminde olduğu gibi nafaka düzenlemesinde de AK Partili yöneticiler tam uzlaşı istiyor. Edinilen bilgilere göre AK Parti yöneticileri, nafaka düzenlemesi konusunda toplumda henüz ortak bir kanaat olmadığını, çok farklı uç örnekler olduğunu da belirterek mağduriyetlerin sona erdirileceği bir düzenleme yapmayı hedefliyor. 

MAHKUMLARA AF  VE NAFAKA HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA