PTT’den Emeklilere 100 Bin TL Destek! Kredi İçin Emekliden İstenen Şartlar Neler?

PTT tarafından emeklilere özel fırsatlar sunulmaya devam ediliyor. Sunulan avantajlar arasında emeklilere 10 bin TL verileceği duyuruldu.

PTT’den Emeklilere 100 Bin TL Destek! Kredi İçin Emekliden İstenen Şartlar Neler?

Emekli vatandaşlar son zamanlarda ekonomik yönden sıkıntı çekmektedir. Hal böyle olunca da vatandaşlar kendilerine yeni para bulma yollarını aramaktadır. Bu yollardan biri de PTT tarafından sunulan krediden faydalanmaktır. PTT tarafından emeklilere 100 bin TL para verileceği duyuruldu. Peki, 100 bin TL alma şartları nelerdir? İşte, detaylar... 

PTT tarafından nakit para arayan kişilere destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. PTT tarafından emekli olan müşterilere 100 bin TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Yapılan duyuru kapsamında PTT emekli kredisi şartları açıklandı. Açıklanan şartlar incelendiğinde emeklilik kredisi şartları belli oldu. Bu şartlar arasında;

Emekli olduğuna dair belge sunulması gerekmekte. Bu belge emekli maaşı alan kişilerin TC kimlik numarası ile beraber ibraz edilmesi gereken bir belgedir. 

Başvuru yapan kişinin düzenli gelire sahip olması gerekir. Emekli maaşı da bu kapsamda değerlendirilir. 

Kredi başvurusu yapacak kişinin kredi notu da önemli bir kriter olmaktadır. Eğer kredi notunuz düşük ise krediniz olumsuz olarak sonuçlanabilir. 

emekli kredisi

Emekli Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Emekli kredi başvurusu PTT üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapmak için izlemeniz gereken yollar arasında;

En yakın PTT şubesine giderek emekli kredi başvuru formunu doldurmak, 

Gereken evraklar ile beraber başvurunuzu yapmak ve başvuru yaptıktan sonra eğer onaylanırsa sonuç hakkında bilgilendirme mesaj yoluyla yapılacaktır.