MEB'den son dakika tatil kararı! Okulların kapanma tarihi değişti!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaz tatili hakkında önemli açıklamalarda bulundu. MEB'den son dakika tatil kararı! Okulların tatil edilme tarihleri değişti. İşte ayrıntılar.

MEB'den son dakika tatil kararı! Okulların kapanma tarihi değişti!

Milyonlarca öğrenciyi etkileyecek bir gelişme daha yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada okullarda derslerin bir hafta erken biteceğini duyurdu.

okul

OKULLAR ERKEN KAPANACAK!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yaparak öğrenci gelişimine daha fazla odaklanmayı hedefliyor. İkinci dönemin son haftasını "etkinlik haftası" olarak ilan eden Bakan Tekin, bu dönemde çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrencilere tam bir hafta süre vermeyi planlıyor.

Bakan Tekin, çocukların gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ve geçmişte de benzer etkinliklerin düzenleneceğini belirtiyor. Her şeyden önce öğrencilerin farklı deneyimlerle öğrenmelerini desteklemek için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyor.

Her dönemin son haftasını etkinlik haftası olarak ilan ettiklerini hatırlatan Tekin, şöyle konuştu: "Bu proje kapsamında ilk dönemin sonunda çeşitli etkinlikler düzenledik. Aynı etkinlikleri önümüzdeki dönemde de düzenleyerek bu haftayı daha anlamlı hale getirmeyi umuyoruz. Haziran ayının ikinci döneminin son haftasında özellikle çocuklarımız açısından bu eylemlerin sonuçlarını görmek istiyoruz" dedi.

Karar kapsamında okul saatleri son başvuru tarihinden 1 hafta erken tamamlanacak. Okulun son haftasında ülke genelinde ve her seviyede ders yapılmayacaktır. Çocuklar sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği müfredata göre okullarda düzenlenen etkinliklere katılacak ve okullar yaz tatilini erken geçirmeye başlayacak. Bu da çocukların okulu sevmesini sağlayacaktır.