Lütfü Elvan : AK Parti Döneminde Asgari Ücrete Yüzde 770 Zam Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Lütfü Elvan, AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücrete yüzde 770 zam yapıldığını, işçi, memur ve asgari ücretlinin bu dönemlerde enflasyon karşısında ezdirilmediğini söyledi.

Lütfü Elvan : AK Parti Döneminde Asgari Ücrete Yüzde 770 Zam Yapıldı

AK Parti Döneminde Asgari Ücret 184 TL'den 1603 TL'ye Çıktı

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan, AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretteki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. TBMM Genel Kurulu'nda partisi adına bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Mersin Milletvekili Elvan, muhalefet partilerinin asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerine tepki gösterdi.

AK Parti döneminde asgari ücretli, işçi ve memur kesimlerinin enflasyon karşısında ezdirilmediğini söyleyen Elvan, "Birincisi, özellikle asgari ücrette ve işçi, memur kesiminde, reel kesimin reel oranındaki enflasyon oranının altında bir desteklemenin söz konusu olduğunu, ücret artışlarının yeterli düzeyde olmadığı ifade edildi. Şimdi rakamlara bakalım. Hatırlayınız hiçbir rakam bize verilmedi. Acaba son on altı yılda gerçekten memurumuz, işçimiz enflasyonun altında ezilmiş midir? Bu konuya yönelik hiçbir rakam verilmedi.Bakın, sizlerle bu rakamları paylaşacağım. 2002 yılında asgari ücret 184,3 lira.2018 yılında 1.603 lira asgari ücret. Nominal artış... Nominal artış yüzde 770. Peki, enflasyondan arındırdığımız takdirde reel olarak ne kadarlık bir artış sağlanmış? Reel olarak yüzde 108'lik bir artış sağlanmış.En düşük memur maaşına bakalım. 2002 yılında 392 lira. Peki, bugün nedir? 3.133 lira. Peki, reel artış nedir? Enflasyondan arındırdıktan sonra reel olarak artış nedir? Yüzde 99'dur değerli arkadaşlar. Hiçbir kesimi, ne işçi kesimini ne memur kesimini hiçbir şekilde enflasyona ezdirmedik. Bize tek bir rakam bile veremezsiniz, varsa çıkın söyleyin." dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA