İçişleri Bakanı Açıkladı, Bekçiler Polis Yetkisine Mi Sahip?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında bekçilerin eğitimi ve bekçi yetkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ayrıca 10 bin yeni bekçi alımı yapılacağını, bekçilerin tüm şehirlerde istihdam edileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Açıkladı, Bekçiler Polis Yetkisine Mi Sahip?

İçişleri Bakanı Soylu, "1 aydan eğitimden geçirdik bekçileri, şimdi polis akademisiyle beraber neredeyse polisin aldığı eğitimin yüzde 50'sini görecekler. Hizmet içi eğitimleri de veriyoruz. 2 aylık eğitimler vereceğiz, Ocak ve Şubat ayında bunları eğiteceğiz, ceza hukuku, disiplin hukuku, silah kullanma. Silah kullanma da polisin yetkileriyle aynı. Bunlar emniyet sınıfına tabiler. 2008 yılında kanun değişti, emniyet yardımcı hizmet sınıfındayken, emniyet sınıfına geldiler. Atış bilgisi, spor, kişisel güvenlik, spor bir çok imtihandan geçiyorlar. Spordan, yazılıdan, sağlık ve mülakattan geçiyorlar. Hepsi fidan gibi gençler. Görevlerini de iyi bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Gün batımından gün doğumuna kadar çalışıyorlar. Çarşı ve Mahalle Bekçileri sadece sokakta bekçilik yapacaklar." dedi.

TÜRKİYE'NİN TÜM ŞEHİRLERİ İÇİN YENİ BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  ayrıca yeni alımlarla ilgili ,"10 Bin Bekçi Alımı 'Gece bekçilerinden çok memnunuz, 2 bin 800 gece bekçisi var. 1200 gece bekçisi daha zannediyorum Ocak Şubat ayında eğitimleri bitecek, 10 bin 500 gece bekçisi daha alacağız, tüm vilayetlere bekçi alımı yapacağız. Ankara'da gece bekçisi var, 500 daha alacağız, İzmir'de 200 bekçi alımı yapacağız, Geçen sene 2017 yılında toplam özellikle İstanbul'daki günlük hırsızlık olayı toplam 79 du şu anda 56, Ankara'da 30'du şu an 10, İzmir'de 19'u şu an 8, bu hırsızlıkların yukarıdan aşağıya düştüğünü gösterir. Şehir hayatı yaşıyoruz bunu güvenli hale getiriyoruz. Bekçilerimiz gece düdüklerini çalmaya devam edecek vatandaşımız da rahat edecek." ifadelerini kullandı.

Bekçi alımı ilanları yayımlandığı anda haberdar olmak için TIKLAYIN.