Aysu Bankoğlu: Gençleri Üniversiteden Mezun Edip İşsiz Bırakıyorsunuz

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesi üzerine partisi adına söz aldı.

Aysu Bankoğlu: Gençleri Üniversiteden Mezun Edip İşsiz Bırakıyorsunuz

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesi üzerine partisi adına söz aldı. Burada genç işsizlik rakamlarına dikkat çeken Bankoğlu, gençlerin üniversitelerden mezun olmasının yeterli olmadığını, önemli olanın üniversite mezunu gençler için istihdam olanaklarının sağlanması olduğunu söyledi.

Türkiyede 13 milyon genç olduğunu, bu sayının nüfusun yüzde 16'sını oluşturdğunu söyleyen Bankoğlu, Türkiye'deki 1 milyon 100 bin üniversite mezununun işsiz olduğunu söyledi. Genç işsizlik rakamlarının dikkat çeken seviyelere geldiğini, bu oranın yüzde 21'e, kadın genç işsiz oranının ise yüzde 25'in üzerine çıktığını söyledi. Gençlerin iş konusunda kaygılı olduğuna vurgu yapan Bankoğlu, "Bir başka şey, tabii, siz toplu konut yapar gibi üniversite yapıyorsunuz. "Dünyada en çok üniversiteyi yaptık biz on yılda. 99 üniversite yaptık." diye övünüyorsunuz. Peki sonra ne oluyor? Az önce de belirttiğim gibi, üniversiteleri açıyorsunuz, öğrencileri mezun ediyorsunuz, gençlerimizi işsiz bırakıyorsunuz. Sonra ne oluyor peki? Beyin göçü. Bakın, 2017 yılında ülkemizden göç eden eğitimli arkadaşlarımın yüzdesi yüzde 63'e ulaşmış durumda ve bu arkadaşlarımın yüzde 40'ı da 20-34 yaş arasındaki gençler. Sadece bu verilere bile baktığımda gençlerin gerçek sorunlarını anlayamadığınızı düşünüyorum, bunu görmek ve duymak istemediğinizi düşünüyorum.Bütçenize baktığımdaysa gençlerin sorunlarını çözmeye yönelik bir yaklaşım göremiyorum. Neden mi? Çünkü gençlerin ihtiyaçlarından bizim yani Cumhuriyet Halk Partisinin anladığı, yandaş müteahhitler eliyle gençlik merkezleri adı altında bina yetiştirilmesi değildir değerli vekiller. Bu yüzden de mevcut hâliyle bakanlığın fiiliyattaki ismi bize göre Yok Sayılan Gençlik ve İnşaat Bakanlığıdır." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA