2024'te emekli olacaklara flaş duyuru! Şanslı 400 bin kişi bundan yararlanacak!

2 milyon EYT çalışanının 2023 yılında emekli olmasının ardından bu yıl yaklaşık 400.000 çalışanın da emekli olmaları bekleniyor. Bu yıl aylık maaş hesaplanırken sosyal faktörler ve 10 bin lira kuralı da dikkate alınacak. Ayrıca özel promosyonlar ve ikramiyeler de açılacaktır.

2024'te emekli olacaklara flaş duyuru! Şanslı 400 bin kişi bundan yararlanacak!

Geçen yıl 2 milyona yakın kişinin emekli olduğu EYT'den bu yıl 400 bin kişinin daha emekli maaşı alması bekleniyor. Emekli EYT üyelerine emekliliklerinin yanı sıra görev süreleri boyunca ikramiye, promosyon ve diğer fırsatlar da sunulmaktadır. Bu yıl emekli olanlar ne gibi sosyal yardımlardan yararlanacak? Detaylar burada..

"Aylık en az 10.000 TL"

Ocak ödeme döneminden itibaren asgari emekli maaşı ödeme tutarı 10 bin liraya çıkarıldı. Emeklilik başvurusunda bulunan EYT'li için hesaplanan aylıklar ve ek ödeme toplamı 10.000 liranın altında olması durumunda, istifa tarihinden itibaren 10.000 lira alacaklandırılacak.

Refah payı da yansıtılacak"

SSK ile Bağ-Kur emeklilerine yönelik ocak ayı zammı yüzde 49,25'e yükselirken, sosyal yardım payı ise 11,68 puan oldu. Bu artıştan ise mevcut emeklilerin dışında bu yıl emekli olan tüm EYT üyeleri de yararlanacak.

Bu yılın ilk yarısında emekli olan herkes bu artışla orantılı bir emekli maaşı alacak. Bu kişilere temmuz ayında zam yapılacak. Yılın ikinci yarısında emekli olanlar için aylık artışlar hem Ocak hem de Temmuz aylarında dikkate alınacak.

2024'te emekli olacaklara flaş duyuru! Şanslı 400 bin kişi bundan yararlanacak!

"15.000 TL promosyon"

Bankanın promosyonlarından emekli EYT üyeleri de yararlanabiliyor. EYT üyeleri emekli maaşı başvurusunda bulunurken bankalarını seçebiliyor ve hızlı promosyon alabiliyor.

Bundan sonra bankaya 3 yıl maaş alma taahhüdünü vererek promosyon alma imkanına sahip olacaksınız. Aylık asgari 10 bin lira ödemeyle emekli maaşı alan tüm EYT üyeleri, bankanın belirleyeceği üst gruptan destek alacak. Mevcut kampanyaya bakıldığında emekliler bankaya bağlı olarak en az 5.000 lira, en fazla 15.000 lira tutarında ödeme alabilecek.

EYT düzenlemeleri kapsamında emekli maaşı alanlara 3 bin liraya çıkarılan Ramazan ve Kurban ikramiyesi de verilecek. EYT üyeleri emeklilik tarihlerinden sonraki dönemler için tahakkuk eden haklardan yararlanır.

2024 yılında Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihleri ​​arasında kutlanacak. Dolayısıyla Mart ayı sonundan önce emeklilik başvurusunda bulunanlar bu yılki bayram ikramiyesini alabilecek. Dolayısıyla bu yıl her iki ikramiyeden de faydalanabilecek.

Bu sene Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihleri ​​arasında. Bu izin ödeneğini alabilmeniz için Mayıs ayı sonuna kadar yani 31 Mayıs tarihine kadar emekli olmanız veya başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Haziran ayından itibaren emekli maaşı başvurusunda bulunursanız, gelecek yıldan itibaren ikramiye alacaksınız.