1. Yargı Paketinin Detayları Açıklandı-Mahkumlara Af Var mı?

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş 1. Yargı Paketini Meclis Başkanlığına sunuyor. Muş, TBMM önünde bir açıklama yaptı ve yargı paketinin detaylarını aktardı.

1. Yargı Paketinin Detayları Açıklandı-Mahkumlara Af Var mı?

1. Yargı paketinin içeriği açıklandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.  Yargı Reformu Strateji Belgesi' nin ilk paketini Meclis Başkanlığı 'na sunacaklarını  söyleyen Muş konu ile ilgili detayları açıkladı.

PAKETTE NELER VAR?

AK Partili Muş yaptığı açıklamada 1. Yargı paketininin kapsamını şu şekilde aktardı:

"Yargı Strateji Belgesi'nin 39 maddeden oluşan ilk paketini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Yaptığımız görüşmelerde muhalefet partilerinin çok ciddi eleştirileri yok. Paket, çok olumlu bir paket. Belli suçlarda basit yargılama usulünü getirmiş olacağız. Uzun tutukluluk sürelerine son vereceğiz. Hukuk fakültelerinden mezun olanlar hukuk mesleklerine giriş sınavına girecekler buradan en az 70 puan almak zorundalar. Bu sene hukuk fakültelerine girenler dahil olmayacak. Paketle 15 yıllık avukatlara yeşil pasaport geliyor."

Ancak yargı reformunun ilk paketinde mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi meselesi yer almadı. Söz konusu düzenlemenin Ekim ayı sonunda 2. paketle birlikte geleceği bildirildi. 

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

AF HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA