Zamlı Memur Maaşları Hesaba Yatıyor-İşte E Devlet'ten E Bordro Sorgulama Sayfası

15 Temmuz günü milyonlara memura zamlı maaş ödemesi yapılacak. Yüzde 4 TİS zammı ve 1.75 'lik enflasyon farkının eklenmesi ile toplamda 5.75 'lik maaş zammı yapılacak. Maaşlar yatmdan önce bordrolar yayımlanıyor. İşte e Bordro sorgulama sayfası ve zamlı memur maaşları.

Zamlı Memur Maaşları Hesaba Yatıyor-İşte E Devlet'ten E Bordro Sorgulama Sayfası

E Bordro sorgulama.

Kamu personellerinin beklediği gün geldi. Memurların, 3 Temmuz 2020 günü açıklanan enflasyon sonrası alacağı maaş zamları belli oldu. Maaş zammı belli olan kamu personelleri, e Devlet kapısı üzerinden bordroların erişime açılacağı tarihi beklemeye başladı.

E BORDROLAR HER AYIN 14 'ÜNDE

Bilindiği üzere memurlar her ayın 15 'inde maaşlarını almaktadır. Her ayın 14 'ünde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı , memurların bordrolarını e devlet kapısına yükler. Her ayın 14 'ünde memurların alacağı maaşlar ve yapılan vergi kesintilerinin detayları paylaşılır. Memurlar bu bilgilere e devlet kapısı üzerinden erişebiliyorlar.

14 Temmuz tarihinin gelmesi ile birlikte tüm memurlar, zamlı ne kadar net maaş alacaklarını öğrenmek için e bordro sayfasını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda memurların maaş bordrolarını nasıl sorgulayabileceğine yer verdik.

5,75 MAAŞ ZAMMI

Kamu personelleri, geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşme gereğince yüzde 4 zam alacaklar. Buna ek olarak 1.75 'lik enflasyon farkı da oluştu ve memurlar toplamda yüzde 5,75 'lik bir maaş zammı alacak. 

MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yüzde 5,75 'lik maaş zammı sonrası kamu personellerinin zamlı maaşları şu şekilde oldu:

Eşi çalışmayan, iki çocuklu olduğu varsayılan en düşük memur maaşı 4 bin TL’den 4 bin 230 TL’ye yükselecek

İşte memurların zamlı maaşları:

E BORDRO SORGULAMA 

E Devlet kapısında geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan hizmette memurlar, maaşlarından yapılan kesintileri ayrıntılı olarak görebiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafındna sağlanan e Bordro hizmetine aşağıdaki linkten ulaşılır:

https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısma tıklayın. Daha sonra TC kimlik numaranız ve E Devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada bordro sorgulaması yapabilir, 15 Temmuz 2020 'de alacağınız net maaşı öğrenebilirsiniz.