Türkiye'nin Yüzde 10'luk Enerji İhtiyacını Karşılayacak Mega Proje Tamamlanma Aşamasında!

Türkiye'nin mega projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmalar sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Bayraktar, "Ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak. Böylelikle her yıl 35 milyon ton karbon salınımından kaçınmış olacağız" dedi.

Türkiye'nin Yüzde 10'luk Enerji İhtiyacını Karşılayacak Mega Proje Tamamlanma Aşamasında!

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS'de için önemli bir adım daha atıldı. Mega projenin 3. ünitesi için üretilen reaktör kabı da tamamlandı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, santralin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

'İhtiyacın Yüzde 10'unu Karşılayacak'

Bakan Bayraktar, "Akkuyu NGS, tam kapasite devreye girdiğinde ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak." dedi.

'35 Milyon Ton Karbon Salınımından Kaçınacağız'

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Ülkemizin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS inşaat sahasındaydık. Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev ile çalışmaları yerinde inceleyerek santralin son durumuyla alakalı bilgi aldık. Türkiye'nin enerji arz güvenliği için stratejik bir adım olan Akkuyu NGS, tam kapasite devreye girdiğinde ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak. Böylelikle her yıl 35 milyon ton karbon salınımından kaçınmış olacağız."