TÜİK Uzman Yardımcılığı Başvuruları Başladı…

İstidam çalışmaları tüm kurum ve kuruluşlarda devam ediyor. Kurumlar bünyelerinde bulunan açıkları doldurmak için peş peşe ilanlarını sıralıyor. İş arayanlara bir müjde de Türkiye İstatistik Kurumu’ndan geldi. TÜİK’in Resmî Gazete’de duyurduğu ilana göre yetiştirilmek üzere 20 uzman yardımcısı alınacak. İşte detaylar…

TÜİK Uzman Yardımcılığı Başvuruları Başladı…

Türkiye’nin dört bir yanında tüm kurum ve kuruluşlar istihdam çalışmalarına destek vermek için mütemadiyen ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Bakanlıklar, belediyeler, devlet kurum ve kuruluşları aynı zamanda bünyelerinde bulunan personel açıklarını da kapatmaya çalışıyor. Personel alımı kapsamında bir müjde de Türkiye İstatistik Kurumu’ndan geldi. TÜİK, bünyesinde çalıştırmak üzere 20 uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Türkiye İstatistik Kurumu, yetiştirilmek üzere 20 uzman yardımcısı alımı yapacak. TÜİK uzmanı olarak yetişecek olan adaylar Ankara’daki merkez teşkilatında görevlendirilecek.

Başvurular Ne Zaman?

Üniversitelerin mezun olduğu ilgili bölümlerine göre şartları sağlayan adaylar başvurularını, 11-20 Ekim döneminde e-Devlet'teki "Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "Kariyer Kapısı" internet adresinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) yapabilecek.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi, sözlü sınavın yeri ve tarihi TÜİK'in internet sitesinde (www.tuik.gov.tr) ilan edilecek. Adaylar sınava ilişkin bilgilere Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu'ndaki Sınavlarım/Mülakatlarım menüsünden de ulaşabilecek.