Memur ve Emeklinin Ocak Ayı Tahmini Zam Oranları Ortaya Çıktı

Milyonlarca memur ile emekli, kcak ayında gerçekleştirilecek zamları sabırsızlıkla bekliyor. Enflasyon verilerinin etkili olacağı zam oranları açısından tahmini rakamlar ortaya çıktı. Ocak 2023 emekli ve memur zammı döneminde gerçekleştirilecek maaş artışları ile beraber sosyal refah düzenlemesi altında yeni açıklamalar yapılması bekleniyor.

Memur ve Emeklinin Ocak Ayı Tahmini Zam Oranları Ortaya Çıktı

Dünya genelinde yüksek faiz artırımlarının yan etkileri olan ‘resesyon’ etkisi sürerken, Türkiye ekonomisi ise uygulamış olduğu ‘ihracat yönlü büyüme stratejisi’ ile beraber güçlü büyümesini devam ettiriyor. Küresel enflasyon verilerinin etkileri Türkiye’de de meydana gelirken hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘vatandaşlar enflasyonu ezdirilmeyecek’ talimatı doğrultusunda bir taraftan EYT ile sözleşmeli memura kadro verilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirilirken diğer taraftan da ocak zammı çalışmalarına şimdiden start verildi.

Erdoğan’dan Asgari Ücret, Emekli ve Memur Zammı Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, memur ile emekli maaşları ve bütün kesimlerin gelirlerini arttıracak ödemelerin yılbaşında ciddi manada yükseltileceğini açıkladı.


Emekli ve Memur Ocak Zammı İpuçları Geliyor

Ocak 2023 emekli zammı ile memur zammı yaklaşık olarak 20 milyon vatandaşın yeni maaşları 2022 yılı enflasyon verileri sonrasında belirlenecek. Bununla birlikte temmuz zammı sonrası 2022 yılı için enflasyon beklentisi ve tahminleri gelmeye devam ediyor. Türkiye istatistik Kurumu tarafından 3 Ekim pazartesi günü açıklanacak olan Eylül ayı enflasyonu verilerine yönelik AA Finans’ın beklenti anketi 15 ekonomisine katılımıyla sonuçlandı. Buna göre ekonomistlerin 2022 yılı sonu enflasyon beklentisi %73, 88 olarak gerçekleşti.