14 Mayıs'tan Sonra Dolar 34 TL Altın 1650 TL Olacak: Kredi Çekip Altın Almaya Başladılar

Bazı vatandaşlar kredi çekip yatırım yapmaya başladı. Seçimlerden CHP'nin galip geleceğini düşünenler kredi çekip altın ve dolar alıyor. Neden mi? Detaylar haberimizde.

14 Mayıs'tan Sonra Dolar 34 TL Altın 1650 TL Olacak: Kredi Çekip Altın Almaya Başladılar

Seçimlere bir ay kala bazı vatandaşlar riskli yatırımlar yapmaya başladılar. Kredi çekip dolar ve altın alanların sayısı bir hayli fazla. Çünkü CHP'nin iktidar olacağına inana bu insanlar faizin artırılacağını dolayısıyla altın ve doların fırlayacağını düşünüyor.

Bir kesim vatandaş seçimi yatırım aracı olarak görmeye başladı. Seçimi Kemal Kılıçdarıoğlu ve Millet İttifakının kazanacağına inananlar hükümet değişince faizlerin artırılacağını düşünüyor. Dolayısıyla altın ve doların fırlayacağı görüşünde olan riskli göze alan buy yatırımcılar, doların 34 TL, altının ise 1650 TL'ye en geç temmuz ayında yükseleceğini ön görüyorlar.

AK Parti sürekli indirimine gitmişti. Yeni iktiddar eğer faiz artırımına giderse, gerçekten de dolar ve altında yükseliş olması ekonomistlerin de öngörüsü. Ancak dolar ve altında olacak yükseliş bu değerleri görür mü? sorusu da bu yatırımcıların risk aldığı nokta.

Kaynak:Kamubulteni.com Ekonomi Haberleri