2 Büyükşehirde Korkutan Korona Tablosu: Valilik Açıkladı

İki şehirn valiliğinden açıklamalar geldi ve koronavirüs vaka haberlerinin bayramın ilk günü arttığına yer verildi. Öte yandan 3 şehirde bazı mahalleler karantinaya alındı.

2 Büyükşehirde Korkutan Korona Tablosu: Valilik Açıkladı

İki büyükşehirde vakalar yine artıyor.

Korona salgınına karşı alınan önlemler , salgını dizginlerken Gaziantep ve Antalya 'dan son dakika haberleri geldi. Edinilen bilgilere göre Gaziantep 'de bayramın ilk günü 49 kişi koronaya yakalanırken 1 kişi hayatını kaybetti. Antalya 'da ise karantinaya alınan mahallelerde korona vaka sayısı 31 'e çıktı. 

MEMUR ALIMI DUYURULARI YAYIMLANDI.SADECE İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.

KESİLEN CEZALARDA ÇOĞUNLUK GAZİANTEP'TE

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada sokağa çıkma kısıtlaması ve diğer yasaklara uymayan vatandaşlara kesinlen cezaların çoğunluğunun Gaziantep 'te kesildiğine yer verildi.  Engellemelere , kısıtlamalara ve uyarılara rağmen kentte vaka sayıaı artarken yeni tedbirler gelmeye devam ediyor. Gaziantep 'Te sosyal mesafe kuralı , maske takma, fabrikaların denetlenmesi ve kalabalaık caddelerin trafiğe kapalı tutulması gibi önlemler alındı. 

Öte yandan vaka görülen ev , apartman, sokak ve mahalleler karantinaya alınıyor, mahalle giriş çıkışlarında kolluk kuvvetleri önlemler alıyor. Gıda ihtiyaçları da buradaki ekipler ve vefa sosyal destek grubu tarafından yapılıyor. 

Artan vakalar üzerine Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesaplarından sürekli vatandaşlarla süreç ile ilgili bilgiler paylaşarak, durumun ciddiyetini anlatıyor. Vatandaşları kurallara uyması konusunda sık sık çağrıda bulunarak, vatandaşların uygulanan tedbir ve yapılan uyarılara riayet etmesini istiyor.

Vali Gül yaptığı açıklamada, "Yürüme mesafesindeki fırınlardan, evden bir kişinin ekmek almasına müsaade edilmişti. Fakat ailecek ekmek almaya gidenler olduğunu görüyoruz. Bunlarla ilgili görevli arkadaşlar yasal işlem yapmakta olup 'ekmek almaya giderken ceza yazdılar' serzenişi haklı değildir" dedi.

AKRABA VE ARKADAŞTAN BULAŞIYOR

Yapılan açıklamada virüsün genellikle akraba ve arkadaşlardan bulaştığına yer verilerek , "Vakalarımızın yüzde 77'si hastalığı akrabası ya da arkadaşından kapmış. Hiç biri hasta olacağını ya da hastalığı bulaştıracağını düşünmüyordu. Kapı komşu olsanız bile akrabalarınıza gitmeyin,misafir kabul etmeyin,birlikte yemek yemeyin, bayramlaşma yapmayın" denildi. 

BAYRAMDA 49 VAKA

Kentte bayramın ilk gününde 49 korona vakası tespit edildi. Toplam vaka sayısı bin 242 olurken 18 kişi yaşamını yitirdi. 

ANTALYA 'DA KARANTİNA BÖLGESİNDE 31 VAKA

Antalya'nın Serik ilçesinde koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan 15 sokaktaki vatandaşlar için ekmek dağıtıldı. Bölgede yapılan yeni testlerde, pozitif vaka sayısı 31'e çıktı.

3 ŞEHİRDE YENİ KARANTİNA

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde Söğütözü Mahallesi'nde kargo şirketinde çalışan bir kişide koronavirüse rastlanması üzerine bu kişinin temas ettiği kişilere de test yapıldı. Testlerde beş kişinin daha Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonucu mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Yozgat  Boğazlıyan İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi Vefa Sokak'taki sitede yaşayan bir kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, testi pozitif çıkan hastayla temaslı kişilerin bulunduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Hastaya A blokta 7 dairede temaslı, D blokta 1 dairede temaslı kişiler tespit edilmiştir. Bu nedenle 24 Mayıs saat 22.00'den 2 Haziran 00.00'a kadar A Blok'ta bulunan tüm dairelerin ve D blok zemin katta 1 dairenin giriş çıkışları kapatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Kırklar Mahallesinde ve merkezde bulunan iki apartmanda yurt dışından geldikleri belirlenen kişilerin korona testleri pozitif çıktı.