YKS Tercihleri Başlıyor-2020 YKS'de Bu Bölümü Tercih Edeceklere 4 Yıl Boyunca 2334 TL Verilecek

2020 yılı YKS tercihleri için geri sayımda sona gelindi. Öğrenciler saatler sonra üniversite tercihlerini yapacak. YKS tercihlerine saatler kala yapılan son dakika açıklamasında bazı şartları taşıyan öğrencilere üniversite hayatı boyunca 2334 TL burs ödeneceğine yer verildi.

YKS Tercihleri Başlıyor-2020 YKS'de Bu Bölümü Tercih Edeceklere 4 Yıl Boyunca 2334 TL Verilecek

2020 YKS tercihleri başlıyor. Bu bölümü tercih edeceklere 2334 TL burs.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruda 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarının açıklandığı ve sınav sonuçlarına göre yerleştirmelerin başlayacağına yer verildi.

TERCİHLER BAŞLIYOR

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 2020 YKS tercih kılavuzuna yer verilirken tercihlerin 6 Ağustos 2020 tarihinde başlayacağına yer verildi. 

Tercihler ÖSYM 'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak. (ais.osym.gov.tr)

TERCİH ÜCRETİ OLACAK MI?

YKS tercihi yapack öğrenciler herhangi bir tercih ücreti yatırmayacak. AİS üzerinden tercihlerini yapan öğrenciler sonuçların açıklanmasını bekleyecek.

BU BÖLÜMÜ SEÇECEKLERE 2334 TL BURS

İlan sayfası üzerinden bugün bir duyuru yayımlandı. YKS tercihlerinin başlamasına saatler kala yapılan açıklamada Tekstil Mühendisliği bölümünü seçecek öğrencilere burs sağlanacağına yer verildi. 

YKS TERCİH KILAVUZU

2020 YKS'ye girecek öğrenciler için tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuz ile öğrenciler lisans ve ön lisans bölümlere ,kontenjanlara ve geçen senenin taban puanlarına bakabilecekler.

2020 YKS tercih kılavuzu için TIKLAYIN

YÖK ATLAS tercih robotu için TIKLAYIN

En kolay iş bulan bölümler için TIKLAYIN

TERCİHLER SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

2020 YKS tercihlerinin sabah saat 10.00 'da başlaması bekleniyor. Tercihler başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN